Styluji, styluješ, stylujeme...

upraveno 20. října 2012 v Všeobecná diskuze

Montezumův návrh, at nemusíš čekat :-)

PS: To je asi markdown, že? Tomu bych se rád vyhnul, sám ho neumim a ještě to učit ostatní. Už takhle mi nadávali za HTML :-)

1568101114

Komentáře

• Montezuma3Montezuma3 Karstark ☼
    upraveno 29. září 2012
    Průhledné pozadí menu? Proč ne. Ale na méně než 80% bych nešel.
    Tady je to logo:
    image
    A zkusil jsem jak to bude vypadat na tom průhledném menu.
    Výška 50px + 1px pruh v barvě #2f2f2f
    image

btw: když napíši před nějaké slovo #křížek tak se z toho udělá nějaký odkaz, co to je? To neznám?
    @Montezuma3
    #Montezuma3
    #křížek
    @křížek
  • upraveno 29. září 2012
    Jo, taky bych nešel pod těch 80% :).

No ten # bych popsal jako "topik", na twittru napíšu tweet a k němu přídám třeba #GameOfThrones -- když budu vyhledávat něco o game of thrones, všechny tweety, které obsahují #GameOfThrones se zobrazí mezi výsledky. Tady to funguje podobně.

K tomu #křížek, @křížek (na to už jsem taky upozorňoval) -- jednoduché vysvětlení: protože PHP... PHP které má problémy s unicode, já ho nikdy neměl rád :D.
  • díky za logo, je to nasazený. Nakonec bych ho dal implicitně barevný, at je výraznější.
  • Možná mi to uniklo, ale, Monte, co si myslíš o tom pozadí toho obsahu? To béžový nebo co to je za barvu. @paulcz ho asi moc nemusí, což mě teda nahlodalo, ale zatím mě to nepřesvědčilo, abych se v tom znovu rejpal. Nicméně chtěl bych to usadit, abych mohl dostylovat zbytek. A pokud by se to nelíbilo aj tobě, tak bych to teda ještě zvážil :-) Trochu váhám, jestli neudělat lehce víc ten sidebar tmavší béžovou, ale ten základ mi i po pár dnech přijde docela ok.
  • upraveno 30. září 2012
    A co na to říká těch pár lidí co už web vidělo?

No jinak mi teď ten horní panel přijde super. Jen bych osobně zmenšil velikost písma toho menu, přijde mi to příliš velký.
    Jinák mám připomínku k typografii. Když se podívám například na tento článek -- http://if.ischiam.cz/komunita/povidka-c-14/ tak mě hned zarazí to odsazení textu od levého okraje. Je to prostě málo a není to nic co bych si vymyslel, ale jde o normální typografické zásady. Stéjně jako by počet znaků na řádek neměl přesahovat 100 znaků. Tady jich je cca 112, není to žádný kdovíjaký přesah, ale být to na mně, tak to odsazení zleva zvětším o několik pixelů (10-20). Jde tu o čitelnost :).
  • Ti to viděli s tím bílým/šedým a vlastně to byla trochu reakce na ně.

Styly článků jsem ještě neřešil, ale já mám třeba na řádce 80 znaků, to mi přijde ok. Asi máš to okno roztažený moc :-) na tom nejširšim bych to moh trochu zúžit.
  • upraveno 30. září 2012
    Jo, tak mně to nijak extra nevadí, vadí mi jen to odsazení textu zleva (teď je to od okraje asi 10-15px nebo tak nějak), na mém monitoru s dpi asi 110 je to pul cm, dal bych tak cm nebo i víc :).
    Jinak jsem si všiml ještě pár detailů u toho horního panelu. Jednak když klikneš na tlačítko Sága z fóra, tak se jakoby tlačítko přepne do "aktivního" stavu (je na černém pozadí, ne průhledném). Pokud klikneš na Komunita, můžeš pak s kliknout na tlačítko Sága, což by tě imho mělo přesměrovat na články o sáze, ale místo toho se tlačítko přepne taky do "aktivního" stavu. Další bug se projeví, když jsi odhlašený -- svislá čára mezi "Registorvat se" a "Příhlásit se" neprotíná celý horní panel (jde od zhora jen asi do 4/5 panelu).
  • Jo text v tom menu bych taky zmenšil. Písmo by nemělo být větší než ta ikona.
    A taky bych to celé trochu odsadil od levé strany. Hlavně to logo. Když se totiž zascroluje dolů. A ten světlý podklad se dostane pod menu. Vypadá to trochu divně. Ukázka toho co mám na mysli:
    image
    Ale je to jen takový detail.
  • Jo, taky bych tam dal to odsazení. Jsou to detaily, ale o tom webdesign je :)
    Projistotu přidávám screeny toho co myslím já, ať nedojde k nějakému nedorozumění (BTW už jsem říkal jak nesnáším gimp? :))
    image
    image
  • alek napsal(a):

Možná mi to uniklo, ale, Monte, co si myslíš o tom pozadí toho obsahu? To béžový nebo co to je za barvu. @paulcz ho asi moc nemusí, což mě teda nahlodalo, ale zatím mě to nepřesvědčilo, abych se v tom znovu rejpal. Nicméně chtěl bych to usadit, abych mohl dostylovat zbytek. A pokud by se to nelíbilo aj tobě, tak bych to teda ještě zvážil :-) Trochu váhám, jestli neudělat lehce víc ten sidebar tmavší béžovou, ale ten základ mi i po pár dnech přijde docela ok.

Aha, to už je myšleno jako finální verze? Já myslel, že na tom stále něco zkoušíš.
    Mno, krom toho, že asi před pár dny v noci jsem na to koukal, a přemýšlel nad tím, jestli jsem unavený a měl bych jít spát, nebo mám jen nějak rozladěný monitor, protože se mi ta stránka zdála celá nažloutlá... :D No obarvené je to dost nevýrazně, takže je to vlastně pořád jen šedá.
    Každopádně kontrast mezi pravým a levým sloupcem je moc malý.
    Já bych se vůbec nebál vyzkoušet nějaké sytějších barvy a tomu přizpůsobit barvy textu a tlačítek. Nebo to nejde rozdělit, aby třeba to, co je teď modře, bylo modré jen v levé části, a vpravo byla třeba oranžová?
  • Zkusil jsem něco vytvořit s tou aktuální barvu. Pracovně bych jí říkal bicava

image
  • upraveno 1. října 2012
    Díky za feedback.
    Písmo by nemělo být větší než ta ikona.
    No to souvisí s mýma úvahama dát tam výraznější ikony :-) souhlas že tahle forma je špatně.
    A taky bych to celé trochu odsadil od levé strany. Hlavně to logo.
    Jsou dvě možnosti, zarovnání s textem, zarovnání s gridem (obsahovým sloupecem) - volím zatím grid z důvodu úspory místa v užších variantách a tedy i konzistenci. Ale asi to tedy dám s tím textem.
    Jo, taky bych tam dal to odsazení. Jsou to detaily, ale o tom webdesign je :)
    Mimochodem, obě nakreslené varianty jsou špatně - tohle budu teprve pilovat, já jsem v tomhle asi magor, ale musím mít stejně odsazení všude, tedy jak horizontální tak vertikání :-)
    Aha, to už je myšleno jako finální verze? Já myslel, že na tom stále něco zkoušíš.
    Mno, krom toho, že asi před pár dny v noci jsem na to koukal, a přemýšlel nad tím, jestli jsem unavený a měl bych jít spát, nebo mám jen nějak rozladěný monitor, protože se mi ta stránka zdála celá nažloutlá... :D No obarvené je to dost nevýrazně, takže je to vlastně pořád jen šedá.
    Výborně, záměr vyšel :-) Být nevýrazný, nedráždit při čtení, nechat vyniknout spíš to co je na tom. Prostě udělat šedou z který nebolí oči. S tou levou částí bych asi nehýbal a ztmavil bych tu část sidebaru. Pošleš mi taky to psd? V tom jpg se to blbě odlišuje.
  • paulcz napsal(a):

Jinak jsem si všiml ještě pár detailů u toho horního panelu. Jednak když klikneš na tlačítko Sága z fóra, tak se jakoby tlačítko přepne do "aktivního" stavu (je na černém pozadí, ne průhledném). Pokud klikneš na Komunita, můžeš pak s kliknout na tlačítko Sága, což by tě imho mělo přesměrovat na články o sáze, ale místo toho se tlačítko přepne taky do "aktivního" stavu. Další bug se projeví, když jsi odhlašený -- svislá čára mezi "Registorvat se" a "Příhlásit se" neprotíná celý horní panel (jde od zhora jen asi do 4/5 panelu).

Hmm, na webu jsem to opravil, tady jsem asi zapomněl...
  • upraveno 13. října 2012
    alek napsal(a):

Mimochodem, obě nakreslené varianty jsou špatně - tohle budu teprve pilovat, já jsem v tomhle asi magor, ale musím mít stejně odsazení všude, tedy jak horizontální tak vertikání :-)

Jj, však ty nákresy měly sloužit spíš jako ukázka problému než jako ukázka konkrétního řešení. No holt protože nevím co je hotový a co ne (občas to asi nevíš ani ty), tak komentuju vše co se mi nezdá :D.
    Být nevýrazný, nedráždit při čtení, nechat vyniknout spíš to co je na tom.
    No splinit představy nás všech asi nebude nejjedodušší :D. Dát na pozadí najakou barvu tak, aby stránka nepůsobila bledě, aby nebyla příliš výrazná/světlá, a v ideálním případě aby byla barevnější... jde to vůbec? :D. Tak jsem zvědav na čem se nakonec shodneme :), je teda pravda, že si nějak na tu šedou začínám zvykat. Já si myslím, že dráždivé může být především nastavení jasu monitoru v závislosti na osvětlení místnosti, ale na vysokém kontrastu textu a pozadí mi nepřijde nic moc špatného (dráždivější to je o tom žádná, pak si čtenář může leda snížit jas displaye, zato vysoký kontrast zvyšuje čitelnost ve vysoce osvětlené místnosti)
  • No to máš pravdu. Cílem bylo navodit pocit teplejších barev oproti tomu chladu bílé a šedivé.
  • Tak další pokus, snad trochu méně vyblitej a hlavně v sidebaru větší kontrast. Co říkáte? Odmyslete si prosím zatím zbytek, vím že tenhle odstín nejde k tomu šédému pozadí apod. Je to takovej návrat ke starýmu žlutohnědýmu (svitkovýmu) IF.
  • Jj, líbí se mi to víc, asi bych to zkusil dostylovat (a jen se modlit, že to nebude zbytečná práce :)), je těžké takto posoudit jak to bude celé vypadat.
  • Tak uvidíme co Monte :-)

Pokud tohle, tak bych místo šedé na mapě použil nějakou tmavě hnědou.

A váhám, co použít místo té modré (tlačítka, odkazy), asi k té hnědé bude lepší nějaké červená.
  • JJ, zdá se mi to OK.
    Pozadí - nějaké barvené varianty už jsem dělal. viz 6. strana. Ta tmavě hnědá asi nepůjde. Protože by zanikala ta mapa. Navíc ta ledová aura na levé části by na hnědé vypadala trochu divně.
    Možná jen lehký tón do hněda.
  • Tady jsou nějaká ta podbarvená pozadí:
    image
    image

Jinak, nevím jaký používáte prohlížeč. Já používám Chrom, ale mám tu i ostatní. Takže jsem to v nich teď projel a (až na pár detailů) to vypadá všude v pohodě. (FireFox, Opera) až na to prokleté IE, tam to vypadá jako strašidelný zámek.
  • upraveno 4. října 2012
    Já bych byl pro první variantu.

BTW ty máš tady ve fóru nějaký problém s fontem nebo se mi to zdá? Například misto "Komentáře", tam máš napsaný "Komentáe" a některé další české znaky jakoby ten font nepodporoval. Mně se to zobrazuje správně. Další věci které jsem si všimnul je nějaké divné vyhlazování hran u tebe... srovnání:
    image
    image
    Asi používáš windows co? Možná bych se podíval do nastavené ClearType (nebo jak se ten nástroj pro vyhlazování hran jmenuje) pokud ti to vyhlazování vadí.
  • taky první varianta

já použivam chrome, ostatní jsem zatim neřešil, tak fajn že tam nejsou moc velký problémy
  • Po pár různých pokusech jak změnit barvu odkazů a tlačítek jsem usoudil že ta modrá vlastně neni vůbec špatná :-) Máte s modrou někdo problém?
  • upraveno 5. října 2012
    Asi ani ne, možná změnit jen hover? Monžá něco jako: @linkColorHover: @orange;?
  • upraveno 5. října 2012
    Jj ta oranžová tam asi moc nesedne. Co ale vidím trošku jako problém, je docela špatná čitelnost těch modrých odkazů v side panelu (je tam moc tmavý pozadí, tak už to trošku zaniká). Asi by to fixnula změna "stínu" těch odkazů z bílé na nějakou tmavější?.
  • jj, asi spíš červená. Modrou jsem udělal trochu jinou a stín zrušil, přijde mi to lepší...
  • image

S tím fontem mám problém od začátku. Původně mi zde na webu nefungovaly háčky skoro nikde. Teď už je to v pohodě, až na ty výjimky.
  • Montezuma3Montezuma3 Karstark ☼
    upraveno 5. října 2012
    Tady ukázka toho, jak to vypadá v ostatních prohlížečích:

FF, ve slideru se okolo těch tlačítek dělá rámeček. Jednou jsem takový problém řešil a dělá se to tak, že se ve stylech zakáže nějaký outline, nebo tak něco, už si přesně nepamatuji jak se to jmenuje.
    imageimage

OP, tady slider docela dost blbne a chová se dost zvláštně
    imageimage

IE, nejlepší na konec, tady ani nebudu kroužkovat chyby, protože by přes ně nebylo nic vidět.
    imageimage

Jinak ten slider, on se rozhýbe až když na něj uživatel klikne, jinak stojí pořád na prvním listu. To je schválně?
  • ad pozadí - 550 kB? Kdy nám to takhle nabobtnalo? :-)

slider opraven. Prohlížeče pořeším po finálním vzhledu.
  • Na 500 jsme vylezly kvůli tomu, že jsme chtěl odstranit ty pruhy z pozadí. Mno a teď vylezlo ještě trošku kvůli té barvě.

Přidat komentář

bolditalicunderlinestrikecodeimageurlquotespoiler