Bugy

upraveno 20. října 2012 v Všeobecná diskuze

Seznam bugů, provizorium, zároveň text funkcí fora

«13456

Komentáře

  • upraveno 30. listopadu -001
  • upraveno 18. srpna 2012

    Psaní komentáře - přetejká „You can use Markdown in your post“ (nechápu význam buttonu Psát komentář)

  • upraveno 30. listopadu -001

    K tomu Psát komentář -- když máš zakliknuto Psát komentář, píšeš komentář, když máš zakliknuto Náhled, nemužeš psát, jen vidíš jak bude vypadat odeslaný komentář. To "You can use Makdown in your post" můžeme buď odstranit, nebo přeložit, co myslíš tím přetejká?

  • upraveno 18. srpna 2012

    Problém s češtinou především v profilu uživatele (záložky Oznámení a Aktivita) --

    @alek mi poslal zprávu, v záložce Oznámení se napíše "alek ti poslal zprávu". Já pošlu zprávu alekovi, v záložce Aktivita se napíše "Ty ti poslal zprávu".

    /forum/locales/cs-CZ/definitions.php 129 řádek:

    $Definition['%1$s sent you a %8$s.'] = '%1$s ti poslal %8$s';

    V obou případech se používá sejná definice -- definitions.php 129 řádek. V angličtině je pak v záložce Aktivita napsané "You sent you a massage".

  • upraveno 18. srpna 2012

    Záložky (Uložené diskuze -- Bookmarked discussions) --

    Každá diskuze, kterou si uživatel přidá do záložek zobrazuje název diskuze, pod tím by mělo být počet komentářů, datum, a autor. Místo "2 komentáře" se píše jen "2":

    Poznámky k webu | Ice & Fire | Ice & Fire
    2 August 12 alek

    Chyba se projevuje s každémým tématem -- nejdo o chybu Bootstrapu.

  • upraveno 30. listopadu -001

    Psát komentář - aha, to je přepínač. Tak to mi nedošlo, to je blbě udělaný :-)

    You can use Makdown in your post" - to je taková poznámka až budu upravovat styl. Zkus si zmenšit okno a uvidíš.

  • upraveno 30. listopadu -001

    Záložky - jj, taky jsem si všim. Zatim bych to neřešil, třeba použijem tu beta verzi a tam to bude vyřešený...

  • upraveno 30. listopadu -001

    Hm... celá záložka Aktivity v profilu je úplně špatně přeložená (problém je s těma proměnnýma).

  • Založení nové diskuze - je nějak podivná volba mezi diskuzí a otázkou, jen textové odkazy, chybí nějaký grafický prvek...
  • No to by neměl být problém z toho udělat tlačítko. Na vanilla.ungdomsrod.dk to má vyřešené líp. Taky se tam neaktualizuje nadpis -- ať přepínáš jak přepínáš, pořád je tam "Položit otázku".
  • no jasný, že to problém nebude udělat, ale divim se, že to vyžaduje náš zásah, čekal bych, že by s tím moh ten jeho styl počítat - asi na tom fakt ještě musí trochu zamakat...
  • já vlastně pořád nevim, jestli tam ty Otázky vůbec mít - ale vlastně proč ne...
  • hustý, najednou zmizely ty starší diskuze - tys je mazal?
  • No to jsem si taky říkal, jestli tu vůbec budou. Není to špatná featura, otázkou je, jak moc je budou na Icefire využívat. Taky nevím, jeslti používat plugin "štítky"
  • upraveno 29. srpna 2012
    Jj :D, byli tu dva uživatelé System, tak jsem smazal toho exportovanýho. Jen jsem teda možná mohl ponechat ty diskuze...
  • nevadí, System vzniká při tom propojení s Wordpressem.
  • No sem tam nějaká jednoduše polžená otázka je, mohlo by to vybudit někoho, kdo se bojí zakládat diskuzi a bojí se zeptat.

    Štítky by nemusely být špatný, musím to promyslet. Daly by se třeba použít na spoilerovou politiku...
  • upraveno 29. srpna 2012
    Jo ty štítky by se i tak daly použít.

    Jinak jsem googlil co s tím stacknutým "Zobrazení: 1". Našel jsem, že by to mělo fungovat po povolení pluginu "Statistics". Povolil jsem, jenomže není zaregistrovaný API Key (Administrace > Statistics) a ani nejde zaregistrovat. Podle jednoho topiku by mohlo pomoct, kdyby na serveru bylo nainstalované php-curl. Schválně jsem zkusil nainstalovat na local a pomohlo. Aktualizuje už se i počet zobrazení.
    viz http://vanillaforums.org/discussion/17692/vanilla-statistics-api-key-where-do-i-get-it
  • aha, to mi mohlo dojít. Já ty statistiky zkoušel už dřív a nešly. Blueboard tuhle knihovnu asi nemá povolenou. Ale C4 na kterym jede icefire.cz by to měl umožnovat (http://www.webhosting-c4.cz/php53info)
  • Tak to jo... one less thing :).
  • upraveno 30. srpna 2012
    S tou lokalizací je to strašný. Pro většinu textu v aktivitách je normálně definovaný překlad... ale prostě se to nepřekládá. Někde píšou, že bug už je 2 roky starý, ale doteď se nikomu nechtělo s tím něco dělat. Ve vanille 2.1 už to má být opravené... hm.. stále není. Jediná možnost je to přepsat přímo v kódu, což je prasárna největšího kalibru, ale stejně to tak asi budu muset nakonec řešit, ale to až budeme mít verzi vanilly, kterou nebudeme příliš updatovat, takhle to nemá smysl. @KasperIsager kolikrát nepoužívá vůbec T() funkci, takže to samé platí i pro Vanilla Bootstrap (např. v hlavičce fora -- Community).

    BTW kdo všechno ví o tomto foru? Já se jen divím, že počet návštěv profilu mám 10 a ty 12, přitom když navštívím několikrát tvůj profil, klidně i anonymně, tak se počet návštěv nezvedne, takže tam nějaké filtrování stejných IP adres asi je...
  • víš o něm ty a montezuma, jinde jsem to snad nedával. Ale já s ipadem lezu z různých adres, i když v tvym profilu přímo jsem asi nebyl nikdy :-)

    ad překlad - jo, souhlas, to nemá asi ted smysl ladit. Já jdu ted konečně na ten slider ve wordpressu z návrhu monteho.
  • No vlastně ještě Gepeto :). Kdoví jak to počítá zobrazení...

    Jo možná bych se mohl podívat i localizaci wordpressu. Jen teda nevím jak je ve wordpressu lokalizace řešená.
    Když už jsme u toho, tak bych měl pár poznámek:

    1. v horním menu jak je Domů | Sága | Serial ... tak konkrétně button "Sága" bych udělal stejně klikací jak je tady button "Community" -> je třeba na tlačítko kliknout, aby ti vyjel seznam položek.

    2. button na přepnutí stránek směřuje doleva -- ke starším článkům, doprava -- k novějším článkům. Je to dost neintuitivní, protože na většíně stránek je to přesně naopak...

    3. ten bezserifový font nepodporuje některé české znaky, je to vidět např u "ě", písmeno je menší

  • upraveno 30. srpna 2012
    Gepeto? No nic tajnýho na tom neni, já to netroubím jen proto, abch se vyhnul nářkům :-)

    díky za postřehy

    1. možná na to časem kouknu, ted nevim jak přesně na to a zatim si myslim, že žádný klik je dobrý klik :-)
    2. na tohle téma už jsem zažil tolik zuřivejch diskuzí :-)
    3. aha, no stejně pude pryč, použiju nějakou webovou klasiku, zbytečnej další request

    Co se týče lokalizace - wordpress má lokalizaci fajn (http://cs.wordpress.org/ nebo http://www.separatista.net/ - z toho by ožná šlo vyjít). Bude potřeba jen téma vzhledu, možná nějakej plugin. Pokud máš chut na tu šablonu vzhledu, používám http://www.rootstheme.com/, jazyky jsou na https://github.com/retlehs/roots/tree/master/lang a tam roots.pot by mohl být výchozí. Pak se musí vygenerovat z toho nějaký ty soubory .po a.mo - na to je nějakej program poEdit snad, případně to udělám já, možná na to je i nějakej plugin pro WP.
  • upraveno 30. srpna 2012
    Gepeto pomáhal s překladem taky, takže odkaz sem má taky, ten jsi posílal po PM na icefire.cz :). No jasný to já chápu, já jsem jen přemýšlel, jeslti to není nějaký podrbaný :), na vanillaforums.org (kde mi mimochodem na tehdejší dotaz nikdo neodpověděl) mám dokonce přes 80 -- přibývá to překvapivě rychle.

    1. no já bych na to až tak neupozorňoval, kdyby se mi to neschovávalo. Nevím jak to vysvětlit, ale když na to najedu myší, vyjede nabídka, posouvám myš pomalu dolů a než stihnu focusnout nějakou položku, nabídka zmizne -- jak v Chromu, tak ve Firefoxu. Nabídka zmizne přesně ve chvíli, kdy se dostanu do mezery mezi horním panelem a tou "bublinou". Doufám, že chápeš co ti myslím.
    2. ale to přeci nejde, aby jsme tady na foru měli stránkování ke starším doprava a na webu doleva nebo ne? :)

    Na ten wordpress se teda zítra podívám. Rád bych ještě do neděle něco udělal, protože od pondělí začínám pracovat, takže už nebudu mít tolik času přes týden. Pak v druhé polovině záři se na mě ještě navalí škola, ale tak v tý době už by jsme měli být z nejhoršího venku :).
  • gepeto - jo no jo, už mi to nemyslí :-)

    1. jj, tohle musim nějak ošetřit, aby to nemizelo, to určitě. Ale nejraději bych to měl bez kliku.
    2. tak to nechápu, přijde mi, že to je stejný jako v diskuzích tady, kde to je číslovaný od 1 - nejstarších.
  • 2. lol, ty máš pravdu... co to se mnou je? :D
  • upraveno 30. srpna 2012
    heh, takže 1:1 :-)

    na http://if.ischiam.cz/ je ten monteho návrh, ale nedodělávám detaily, páč :
    Ten slider je pěknej a dobře se ovládá, ale rozbíjí ten web (fonty při scrollování) a strašně ho zpomaluje. Ted jsem tam zkusil na základ tohodle slideru udělat ten tvůj návrh (ale už vím, že zítra budu zkoušet jiné slidery). Každopádně se pak budou muset udělat spešl obrázky do toho slideru. A taky bych se rád vyhnul tomu oddělení slideru od spodku - ono to vypadá dobře, ale byl by to moc velkej zásah do té šablony. Takže přemýšlím spíš nad nějakým oddělovníkem (místo té šedé čáry), nějakou obrázkovou horizontální lištou, nějakej pásek - možná z malých erbů rodů...
  • upraveno 30. srpna 2012
    Ale ne, máš jen polopravdu, u stránkovače seznamu diskuzí je to zase naopak, respektive na poslední straně jsou diskuze, které jsou nejdelší dobu bez aktivity.
    No imho je to intuitivnější na současném icefire, ale je mi to nakonec celkem jedno :)
  • jj, ted je jich tu málo, tak jsem to nemoh ověřit. No je v tom bordel. To je prostě o tom, že zatímco v novinkách (článcích) chceš mít nejnvější posty jako první, ale v diskuzích je to naopak, páč chceš číst od starších k novějším. Stejné je to na dnešním IF - články na straně 1 jsou nejnovější, diskuze na str. 1 jsou nejstarší.

Přidat komentář

bolditalicunderlinestrikecodeimageurlquotespoiler