Styluji, styluješ, stylujeme...
Montezumův návrh, at nemusíš čekat :-)

PS: To je asi markdown, že? Tomu bych se rád vyhnul, sám ho neumim a ještě to učit ostatní. Už takhle mi nadávali za HTML :-)
Montezumův návrh, at nemusíš čekat :-)

PS: To je asi markdown, že? Tomu bych se rád vyhnul, sám ho neumim a ještě to učit ostatní. Už takhle mi nadávali za HTML :-)
Vypadá to, že zde ještě nevlastníš účet. Pokud se chceš zapojit do diskuze, klikni na jedno ze dvou tlačítek níže.
Komentáře
Tady je to logo:
A zkusil jsem jak to bude vypadat na tom průhledném menu.
Výška 50px + 1px pruh v barvě #2f2f2f
btw: když napíši před nějaké slovo #křížek tak se z toho udělá nějaký odkaz, co to je? To neznám?
@Montezuma3
#Montezuma3
#křížek
@křížek
No ten # bych popsal jako "topik", na twittru napíšu tweet a k němu přídám třeba #GameOfThrones -- když budu vyhledávat něco o game of thrones, všechny tweety, které obsahují #GameOfThrones se zobrazí mezi výsledky. Tady to funguje podobně.
K tomu #křížek, @křížek (na to už jsem taky upozorňoval) -- jednoduché vysvětlení: protože PHP... PHP které má problémy s unicode, já ho nikdy neměl rád :D.
No jinak mi teď ten horní panel přijde super. Jen bych osobně zmenšil velikost písma toho menu, přijde mi to příliš velký.
Jinák mám připomínku k typografii. Když se podívám například na tento článek -- http://if.ischiam.cz/komunita/povidka-c-14/ tak mě hned zarazí to odsazení textu od levého okraje. Je to prostě málo a není to nic co bych si vymyslel, ale jde o normální typografické zásady. Stéjně jako by počet znaků na řádek neměl přesahovat 100 znaků. Tady jich je cca 112, není to žádný kdovíjaký přesah, ale být to na mně, tak to odsazení zleva zvětším o několik pixelů (10-20). Jde tu o čitelnost :).
Styly článků jsem ještě neřešil, ale já mám třeba na řádce 80 znaků, to mi přijde ok. Asi máš to okno roztažený moc :-) na tom nejširšim bych to moh trochu zúžit.
Jinak jsem si všiml ještě pár detailů u toho horního panelu. Jednak když klikneš na tlačítko Sága z fóra, tak se jakoby tlačítko přepne do "aktivního" stavu (je na černém pozadí, ne průhledném). Pokud klikneš na Komunita, můžeš pak s kliknout na tlačítko Sága, což by tě imho mělo přesměrovat na články o sáze, ale místo toho se tlačítko přepne taky do "aktivního" stavu. Další bug se projeví, když jsi odhlašený -- svislá čára mezi "Registorvat se" a "Příhlásit se" neprotíná celý horní panel (jde od zhora jen asi do 4/5 panelu).
A taky bych to celé trochu odsadil od levé strany. Hlavně to logo. Když se totiž zascroluje dolů. A ten světlý podklad se dostane pod menu. Vypadá to trochu divně. Ukázka toho co mám na mysli:
Ale je to jen takový detail.
Projistotu přidávám screeny toho co myslím já, ať nedojde k nějakému nedorozumění (BTW už jsem říkal jak nesnáším gimp? :))
Mno, krom toho, že asi před pár dny v noci jsem na to koukal, a přemýšlel nad tím, jestli jsem unavený a měl bych jít spát, nebo mám jen nějak rozladěný monitor, protože se mi ta stránka zdála celá nažloutlá... :D No obarvené je to dost nevýrazně, takže je to vlastně pořád jen šedá.
Každopádně kontrast mezi pravým a levým sloupcem je moc malý.
Já bych se vůbec nebál vyzkoušet nějaké sytějších barvy a tomu přizpůsobit barvy textu a tlačítek. Nebo to nejde rozdělit, aby třeba to, co je teď modře, bylo modré jen v levé části, a vpravo byla třeba oranžová?
Pokud tohle, tak bych místo šedé na mapě použil nějakou tmavě hnědou.
A váhám, co použít místo té modré (tlačítka, odkazy), asi k té hnědé bude lepší nějaké červená.
Pozadí - nějaké barvené varianty už jsem dělal. viz 6. strana. Ta tmavě hnědá asi nepůjde. Protože by zanikala ta mapa. Navíc ta ledová aura na levé části by na hnědé vypadala trochu divně.
Možná jen lehký tón do hněda.
Jinak, nevím jaký používáte prohlížeč. Já používám Chrom, ale mám tu i ostatní. Takže jsem to v nich teď projel a (až na pár detailů) to vypadá všude v pohodě. (FireFox, Opera) až na to prokleté IE, tam to vypadá jako strašidelný zámek.
BTW ty máš tady ve fóru nějaký problém s fontem nebo se mi to zdá? Například misto "Komentáře", tam máš napsaný "Komentáe" a některé další české znaky jakoby ten font nepodporoval. Mně se to zobrazuje správně. Další věci které jsem si všimnul je nějaké divné vyhlazování hran u tebe... srovnání:
Asi používáš windows co? Možná bych se podíval do nastavené ClearType (nebo jak se ten nástroj pro vyhlazování hran jmenuje) pokud ti to vyhlazování vadí.
já použivam chrome, ostatní jsem zatim neřešil, tak fajn že tam nejsou moc velký problémy
@linkColorHover: @orange;?S tím fontem mám problém od začátku. Původně mi zde na webu nefungovaly háčky skoro nikde. Teď už je to v pohodě, až na ty výjimky.
FF, ve slideru se okolo těch tlačítek dělá rámeček. Jednou jsem takový problém řešil a dělá se to tak, že se ve stylech zakáže nějaký outline, nebo tak něco, už si přesně nepamatuji jak se to jmenuje.
OP, tady slider docela dost blbne a chová se dost zvláštně
IE, nejlepší na konec, tady ani nebudu kroužkovat chyby, protože by přes ně nebylo nic vidět.
Jinak ten slider, on se rozhýbe až když na něj uživatel klikne, jinak stojí pořád na prvním listu. To je schválně?
slider opraven. Prohlížeče pořeším po finálním vzhledu.