Styluji, styluješ, stylujeme...

upraveno 20. října 2012 v Všeobecná diskuze

Montezumův návrh, at nemusíš čekat :-)

PS: To je asi markdown, že? Tomu bych se rád vyhnul, sám ho neumim a ještě to učit ostatní. Už takhle mi nadávali za HTML :-)

145791014

Komentáře

• A nemyslíš ty kouřový efekty? Ty byly na moje přání :-)))
  • upraveno 24. září 2012
    ee, převážně ty dva efekty (modrý a červený) mi přijdou trošku komprimovaný, ale i to pozadí. Dívám se i přímo na icefire_background.jpg a prostě tam ty jpg artefakty vidím, zas chápu, že to pozadí nemůže mít 1 MB, ale 200 kB mi přijde na takové rozlišení málo.
  • jasný, já to tam taky vidim ;-)
  • Co tohle:
    image
  • Montezuma3Montezuma3 Karstark ☼
    upraveno 25. září 2012
    Co se týká pozadí stránky. Zkoušel jsem všeljaké citrónky, papírky, žloutenky a všechno mě to příjde hrozně vyblité. Mno dopídil jsem se ke třem variantám.
    čistá bílá a šedá
    čistá bílá a nějaká sytá barva.
    a šedé zrní se sytou barvou.
    Je třeba ještě vyzkoušet jaká barva by byla nejlepší.
  • a jak se vám líbí to, co je tu ted? samo detaily budou třeba dodělat, jde jen o tu základní barvu. Já už si docela zvykam :-)
  • To pozadí s mapu je hned lepší :).

No nevím, ta barva mi přijde taková divná, šedá. Chvilku jsi tu mněl i takovou sytější, světlejší verzi (asi se ti zdála světlá moc), ta se mi líbila asi nejvíc. Já bych pro změnu taky něco zkusil (neříkám, že to dobře dopadne, ale pro můj dobrý pocit, abych ukázal, co přesně mám na myslí :). Monte, poslal bys mi prosim tě .ps nebo v jakémkoli formátu to máš?
  • No k mapě - je teda dost tmavá nahoře, mapa není vůbec vidět.

Vnitřek - ted jsem v práci a zas to vypadá úplně jinak, ale docela dobře. Sytější verze mi právě vadila, nechci nic výraznýho, chci něco co působí příjemně (ne tak chladně jako bílá), nebolí z toho oči apod. Jinak já pracoval s tím co tu je, .ps netřeba :-)
  • No já to právě viděl ve škole na monitorech a přijde mi to takový bledý (jsou to kvalitní 30" monitory). No však já ještě zkusím něco udělat a kdyžtak protestovat proti tomuto nebudu :). .ps, protože chci měnit barvu jednotlivých vrstev, ne odstín celého pozadí.
  • paulcz napsal(a):

Já bych pro změnu taky něco zkusil (neříkám, že to dobře dopadne, ale pro můj dobrý pocit, abych ukázal, co přesně mám na myslí :). Monte, poslal bys mi prosim tě .ps nebo v jakémkoli formátu to máš?

Můžu ti to poslat mailem.
  • Montezuma3Montezuma3 Karstark ☼
    upraveno 25. září 2012
    Trochu jsem to pozadí zesvětlil

edit: to pozadí je odkázané na to co mám já uložené na mém web. Tedy když provedu nějakou změnu tam, a tak se hned projeví i zde?
  • Alek: Zkus do pozadí horní lišty dát toto:
    image
    A jako logo jednu z těchto:
    image
    image
  • upraveno 25. září 2012
    Montezuma3 napsal(a):

Můžu ti to poslat mailem.

Jj, klidně, email mám viditelný v profilu, díky.
    edit: to pozadí je odkázané na to co mám já uložené na mém web. Tedy když provedu nějakou změnu tam, a tak se hned projeví i zde?
    Není, ráno jsem to pozadí změnil já.

Myslím, že by se do toho panelu možná nejlépe hodilo i to jednobarevné. Asi třeba vyzkoušet.
  • jj, zkusim později, ted se přesouvám z práce. Zítra budu mít snad volno, tak se k tomu dostanu víc.
  • Tady ukázka, jak by ten panel a logo mělo ve výsledku vypadat:
    image
    Ta barevná verze je samozřejmě myšlena jako _hover
  • upraveno 26. září 2012
    Ok, tak moje představa byla něco takového: toto nebo toto

BTW Felicia Cano mi vůbec neodepsala, to jsem se ji dokonce ptal, za jakou částku by ten obrázek prodala. Psal jsem přímo na email, tak nevím jestli ji to někam zapadlo, nemá teď přístup k internetu, nebo nevím.
  • Tak jsem to pozadí jen tak zkusil nastavit na lokále. Horního panelu si nevšímejte, tam jsem toho nějak moc zakomentoval. Barvu tlačítek jsem zkusil změnit, asi né moc k dobru. Takže jen na ukázku: http://de.paul.sweb.cz/icefire2.png
  • monte: jop, souhlas, barevná verze na hover. A držel bych se tedy asi toho současného fontu. Nasadím během večera

paulcz: mně se teda moc zvětšování toho kontrastu sidebaru nezamlouvá... oddělený to je už dost těmi varhánky.
  • Monte, není to logo nějaký malý? A ne neříkam to proto, že mě nebaví řešit, jak to v tm menu zprocesovat :-) Chtěl bych ho větší, klidně tu lištu celou zvětším.
  • Mě se to zdálo akorát. Mohu udělat ještě větší verzi, podle toho jak velký bude ten panel?
  • no předtim byla vejška celýho 76px (to bylo docela ok), teď je jen 46.
  • upraveno 26. září 2012
    alek napsal(a):

paulcz: mně se teda moc zvětšování toho kontrastu sidebaru nezamlouvá... oddělený to je už dost těmi varhánky.

Jj, to je tak, když se nás více snaží naplnit svoje představy :)
  • jistý zvětšení kontrastu byh klidně udělal (třeba na té verzi co tu je ted), ale u tohodle už mi přišlo, že to byly zcela jiný odstíny a to mě nějak ruší.
  • jeden tip, jak se dá udělat menu: http://jetstrap.com/ líbilo by se?
  • upraveno 26. září 2012
    Jj, já osobně bych byl pro (řekl bych, že ta průhlednost dobře zviditělní pozadí, které je teď skoro celé zakryté), ale možná by se pak hodilo udělat i patičku podobným stylem...
  • mě jebne, třetí předělávka menu :-)
  • upraveno 26. září 2012
    tak už to snad vyjde :)

btw jsem se díval na keynote od adobe, a zrovna pracují na programu pro designéry, který bude ulehčovat vývoj responsivního designu, takže úplně out ten responsivní design imho ještě nějakou chvilku nebude :)
  • noo, že zrovna adobe se tím směrem chce ubírat, to mě moc neuklidňuje. já adobe moc nežeru, nejsou pro mě zrovna vzorem vyspělosti :-) ale zas maj sílu, tak třeba to budou tlačit.
  • upraveno 27. září 2012
    No právě, podívej se jak je prosazený flash nebo pdf (proti pdf nic nemám, spíš naopak). Neříkám, že se jim povede prosadit responsivní design, nevěřím však, že by se pouštěli do něčeho, co bude zachvilku mimo. Já osobně tyto firmy taky nemusím, adobe, autodesk všechno stejná banda :) -- udržují si víceméně monopol, to taky ovlivňuje vyspělost společnosti respektive jejich technologií (stačí se podívat jen na české operátory, díky nim je česká republika ve středověku co se týče mobilních komunikací).
  • Já nemusím moc to Adobe řešení pro vydavatele na iPadu apod. Sice v Respektu jejcih technologii docela kopírujeme, ale přesto je to fakt hloupý řešení. Takže je vlastně fajn, že zkouší respnsive, třeba se přetransformují na HTML5 aplikace.

Přidat komentář

bolditalicunderlinestrikecodeimageurlquotespoiler