Styluji, styluješ, stylujeme...

upraveno 20. října 2012 v Všeobecná diskuze

Montezumův návrh, at nemusíš čekat :-)

PS: To je asi markdown, že? Tomu bych se rád vyhnul, sám ho neumim a ještě to učit ostatní. Už takhle mi nadávali za HTML :-)

189111314

Komentáře

• Já jsem to myslel tak, že upozornění ti chodí jen na diskuze, které si označíš. A je tu v tomhle mnohem více možností než na původním icefire.
  • jj, tak to jo, taky věřím na záložky :-)
  • Já pořád váhám, jak moc užitečný je ten Latest Commented plugin, když to ani nezobrazuje počet nových příspěvků (to je ta "kill-feature" co je používaná na současném icefire). Myslím si, že lidi si takto zvyknou spíš kliknout na "Nové diskuze" a tam uvidí, co je nového...

Další věc, která mě štve, že každý plugin má jinak nastavený kde všude se zobrazí -- jeden se zobrazuje všude, druhý jen když je uživatel na hlavní straně fora a taky to jejich uspořádání bude chtít možná někde pořešit. Asi se na to postupem času podívám a zkusím v tom udělat nějaký sysém.
  • V těch našich pluginech si to můžeš nastavit snad v nastavení...
    Já pořád váhám, jak moc užitečný je ten Latest Commented plugin, když to ani nezobrazuje počet nových příspěvků (to je ta "kill-feature" co je používaná na současném icefire)
    no tak mrkni na to, jak zobrazovat počet nových ;-))
  • upraveno 13. října 2012
    No některý pluginy píšou strašný hovada (že musím být tak hnusný), takže něco jako nastavení do dashboard je kolikrát ani nenapadne. To je jedna z nevýhod nejrozšířenějšího programovacího jazyku + open source.
    Pokud chceš zobrazovat počet nových, tak se obávám, že čtení dokumentace vanilly se nevyhneš (pokud nevygooglíš přímo řešení), ale budu rád, jestli se pletu :)
  • Monte, upravil bys prosím do nějaké té barvy ze sidebaru ten prvek vedle slideru na homepage? Jak tam je to logo Tance. Ta šedá mi tam nějak nesedí. Co myslíš?

Jinak dneska jsem si máknul s rozřazením obsahu. Už to chci fakt dotáhnout, protože se musím vrhnout plně na diplomku a taky tu mám ještě jeden webovej projekt. Ale tohle je priorita :-)
  • Ty píšeš diplomku? No tak vidím, že jsme na tom podobně, já musím mít příští týden hotový docela slušný základ na bakalářce a ještě jsem s tím moc nehnul :).

Dneska jsem se chvilku díval na to plugin, který bude ukazovat, které knihy uživatel četl a už jdu do finishe. Mám s tím jen drobný problém, který chci určitě vyřešit (checkboxy v nastavení uživatele se neaktualizují podle nastavení uživatele, jsou vždy odchecknuté). Zatím jsem to dělal jen na lokále, takže tady to zatím nefunguje. Takže Monte -- můžeš klidně začít na ikonkách (až budeš mít čas, řekl bych, že prioritu má ten prvek vedle slideru viz alek).
  • super, dík. Ještě mě napadlo, že by se tam dal udělat stejný okraj s varhánky jako je u toho sidebaru. S tím že by to bylo tedy na půl průhledný. Ale to by se muselo zkusit, jak by to fungovalo. Tak když budeš mít chut klidně pošli :-)
  • jo a možná by to mohlo být krapet světlejší...? ale možná jen blbě vidim, ono se to blbě chytá k tý barvě sidebaru, chápu.
  • Jo také to vidím, ten modrý text se v tom trochu ztrácí. Udělám to světlejší.

Ty varhánky mě napadly už dříve, ale nakonec jsem to nedělal, pač jsem nevěděl na kterou polovinu je dát. Jestli na pravou, nebo na levou jako součást toho slideru.

Ale aby to přesně navazovalo na ten spodní okraj. Bude se asi muset změnit šířka těch prvků ne?
    Nebo teda aby se to překrývalo, budou ty obrázky ve slideru muset být širší.
  • O text ani tak nejde, to kdyžtak upravm, jde o to, aby to hrálo s tou barvou sidebaru.

No varhánky bych dal určo jako součást tohodle pravého prvku. Na spoedek to navazovat nemusí, stejně tam je margin mezi... Ale máš pravdu, že pak asi budou muset být trochu širší ty slidovací obrázky - min pro tu nejširší variantu webu. Uvidíme, zatim se s nima neělej a udělej pls jen tenhle jeden. Já to zkusim nastavit a uvidíme. Budu to stejně asi muset překopat v tom obsahu, že bude grafika sidebaru oddělená.
  • hmm, tak to nepude, to jsem vymyslel blbě :-(

Aby to fungovalo, muselo by to (asi) být takto:

slider_right - to mi pls udělej tak jako tak, tuhle světlejší variantu bez varhánků, stejná velikost

jednotlivé slidy - tam by to tedy muselo být širší o ty varhánky.. Dochází tam vlastně k překrytí toho slider_right. Pokud se ti do toho chce, zkus jeden. Já to pak zkusim nakodovat, bude to teda práce, ale co bychom pro tyhle detaily neudělali, což? :-)
  • Dobře zkusím to tak udělat, každopádně to bude zajímavé, protože ty obrázky ve slideru se budou posouvat i s těmi varhánky :-)
  • Montezuma3Montezuma3 Karstark ☼
    upraveno 19. října 2012
    Tak tady to je. Šířky jsem upravil na 805px a 405px
  • To mi nemůžeš takhle měnit velikosti :-) Teď mi to zas nebude sedět, budu vpravo krátkej, když to bylo nastavený na 420, viz sidebar http://if.ischiam.cz/zdroje/styly-img/bg-sidebar.jpg
  • Teď asi nechápu jak to chceš teda udělat. Takže takhle: Co tedy přesně chceš?
    - slider_right.jpg - 420px bez varhánků
    - bgslider.png - 805px (790+15) s varhánky. Průhledné. a těch 15 pixelů navíc bude překrývat slider_right ?
  • no 420 px slider_right určitě.

Zbytek nevim, musim testovat a počítat :-)
  • Takže přesně jak jsi to napsal by to mělo jít. Akorát to odsouvání je efektní jen při té největší šířce, jinde to už tak pěkný neni, ale to je detail.
  • Uff, tak je to tam...
  • image
    Tanec je tam dvakrát. Nemohu se rozhodnout, který je lepší.
  • Já bych byl pro prvních pět. Ten poslední drak už je na hraně stylizace (tak tak v tom vidím draka). A asi bude nejlepší, když to uložíš v png s průhledným pozadím, protože přihlášený uživatel vidí u svých komentářů trošku jiné pozadí než u komentářů od ostatních. A mohl bys kdyžtak uložit každou ikonku zvlášť v rozlišení 16x16px? U toho pluginu, který jsem k tomu využil už je css na ikony a já se v tom nechci moc hrabat (onen autor má každou ikonku zvlášť) :)
    upraveno 19. října 2012
    image image image image image image

edit: aha, až teď jsem si přečetl tvůj příspěvek. mno udělal jsem to jako gif a 12x12. Tak mám to změnit na png 16x16?
  • já jsem za větší, podle potřeby to tam porovnám.
  • 12x12px je v pohodě, gif hádám taky ok. Větší by zas mohlo vytvářet takové ty "šipky", které už jsme tu jednou zaznamenali. Ono v ideálním případě bych to dal vedle nicku, jenomže nevím, který "Handler" to tam vloží a nikde jsem to nevygooglil (a že jsem nagooglil).
    upraveno 19. října 2012
    Ok, tak tedy ikony 12x12. Zkusil jsem ještě barevné. A trochu jsem ještě upravil draka.
    image image image image image image / image image image image image image

edit: mno ty barevné asi ne-e Každopádně, ještě to bude chtít nastrkat tam margin. ať nejsou tak nahňácaný vedle sebe.
  • Vedle toho nicku by to fakt bylo ideální, daly by se ty ikonky i použít větší, jenomže opravdu nevím, jak to vedle něj dát (ve vanilla dokumentaci nejsou jednotlivé handlery (to jsou takové funkce, které určí, kde co na foru zobrazit, jeslti v side-panelu, pod komentářem atd.) popsané -- možná proto, že se vanilla od vanilly mění). Zkoušel jsem si i grepnout všechny handlery (vyhledat všechny funkce, které v názvu obsahují _Handler), ale nic.
  • tak to vraž před to datum příspěvku (to jde?), obal to nějakým divem a já to strčím vedle nicku přes styly.

Přidat komentář

bolditalicunderlinestrikecodeimageurlquotespoiler