Bugy

upraveno 20. října 2012 v Všeobecná diskuze

Seznam bugů, provizorium, zároveň text funkcí fora

1235

Komentáře

  • no jo, ale co to způsobilo? To se stalo někdy minulý týden pokud vim a to jsme nic neupgradovali apod. Tak že by nějaký plugin?
  • upraveno 19. září 2012
    Pravděpodobně to způsobilo to, že jsem updatoval jednu složku v applications, takže víceméně jsem takový slabší update udělal. Potřeboval jsem totiž něco zjistit, a nezazálohoval jsem si to.
    Tohle nezní moc pěkně: http://vanillaforums.org/discussion/21453/notifications-bookmarks-inbox-in-2-1a-master-branch#latest já jsem myslel, že už ta vanilla bude pomalu venku, ale podle všeho to najednou vypadá trošku jinak...

    Tak a teď seriozní bug, na který už jsem párkrát narazil. Projistotu dávám úplný screen:
    http://de.paul.sweb.cz/s7.png
    Většinou se mi to takto bugne, když kliknu na nějaké téma a hned na to kliknu zpět (ve chromu).
  • jop, tenhle bug s tlačítkem zpět jsem taky párkrát chytil - to bude odhaduju spíš problém stylů.

    Je to vopruz no, ale v zásadě nás nic netlačí a počkat s tím můžeme - odklad o ten týden je stejně jistý, pak zas nebudeš ty, takže stejně asi spadneme do října. Nemá smysl spěchat a řešit tu 2.0.
  • jojo, souhlasím.
  • hurá, přišel jsem na to, proč se některé obrázky překrývaly šedou barvou a objevily se až při zaskrolování. Jak jsem tušil, byla to fíčura, nikoli bug. Snižuje to náročnost prvotního načtení stránky - akorát u těch mnou dodaných prvků to někdy nebylo vhodný, tak jsem to omezil na #content:

    $("#content img:not(#cropbox):not(#preview)").each(function(){$(this).attr("data-original",$(this).attr("src"));$(this).attr("src","http://placehold.it/1x1";)});$("img").lazyload({effect:"fadeIn"});

    v custom.js stylu
  • +1... a nebo ne, rovnou +2 :)
  • to je za dva :-) najít to bylo snadný, ale to omezení, to byl porod. Dosud mi vůbec neni jasný, na jakym základě to téma zavádí .js soubory. Cpal jsem to do application.js, ale nic, až v custom.js to zabralo...
  • to custom.js se asi nějak generuje z ostatních .js. Jen se to možná musí nějak vynutit nebo cosi, v application.js jsem upravoval překlad "Napiš komentář", a taky se nic nezměnilo, musel jsem zasáhnout právě do toho custom.js. No co, když se to nějakou náhodou znovu vygeneruje, tak už to tam bude :)
  • jj, taky jsem to tak pochopil. Ale jak se to generuje a hlavně, jak se prioritizuje v js? Je tam něco jako !important v CSS?

    Já jsem uvažoval klidně to lazy load celý vypnout, ale nikde jsem právě nenašel to jendotlivý zavádění js souborů - asi se prostě bere vše co je v té složce.
  • upraveno 25. září 2012
    Hm.. dnes jsem narazil na tento bug https://github.com/vanillaforums/Garden/issues/1262 když jsem se snažil ve škole odeslat příspěvek (máme tam IPv6 adresy). Naštěstí tam nabízejí i řešení, jen nechápu, jak je možný, že to ještě nevyřešili. Dyť to mi přijde jako naprosto zásadní bug. Co jsem se díval do tabulek na icefire, tak s IPv6 adresou pravidelně píše jenom Arutha a flanker (ten má adresu dost zkrácenou, takže komentovat by teoreticky mohl).
  • Ten přihlašovací panel (avatar, nick, ikony) co byl na horní liště se přesunul úmyslně, nebo je to nějaká chyba?
  • Alek to přesunul, asi s tím ještě bude pracovat, imho to ještě není výsledná verze.
  • jj, byl to úmysl. Jednak jsem o tom uvažoval už dýl (na webovou část to neumím dostat) a včera mě k tomu donutilo to zčernání lišty. Pořád nevim co s tim hořejškem udělam, pracovat se s tim určo ještě bude.
  • upraveno 2. října 2012
    Tak jsem se dnes chvilku díval na ten bug s tím inboxem/bookmarkama/notifikacema a přišel jsem na toto:
    Jsou dvě možnosti --
    1. není povoleno RewriteUrls v config.php v tom případě lze normálně na inbox/bookmarky/notifikace kliknout a zobrazí se požadovaná nabídka.
    2. je povoleno RewriteUrls v tom případě to nefunguje.
    Teď v čem je problém. U první možnosti se po kliknutí např. na inbox odešle na server tato adresa: http://if.ischiam.cz/forum/index.php?p=/forum/index.php&p=/messages/popin&DeliveryType=VIEW. U druhé možnosti se na server odešle jenom http://if.ischiam.cz/forum/forum/messages/popin&DeliveryType=VIEW, protože je povolené "pretty url" což je stránka, která neexistuje (můžeš zkusit zkopírovat do adresního řádku). Sice moc nerozumím jak toto fuguje, ale správně by se pravděpodbně mělo odeslat http://if.ischiam.cz/forum/forum/index.php&p=/messages/popin&DeliveryType=VIEW i s tím index.php&p=. Můžeš zkusit tento odkaz zadat do prohlížeče a uvidíš, že ti to zobrazí přesně to co má.
    Přišel jsem na takový workaround, ale je dost hnusný a spíš doufám, že to fixnou (jeslti to není chyba bb viz níže).
    Workaround je přepsat řádky 30, 37, 42 v applications/dashboard/views/modules/me.php z
    echo '<span class="ToggleFlyout" rel="'.Url('/messages/popin', FALSE).'">';
    na
    echo '<span class="ToggleFlyout" rel="'.Url('/index.php&p=/messages/popin', FALSE).'">';
    Někde na vanillaforu jsem dokonce četl, že bluehost dělal v poslední době nějaký update, který to rozdrbal. Nejsem si jist, ale bluehost a blueboard.cz je asi stejná firma co? Další věc je, že kdyby za to mohl blueboard, tak by to znamenalo:
    1. na localhostu mám asi stejnou verzi apache (jedná-li se o bug apache), protože mi to tam nefunguje taky
    2. tehdy, když jsem si hrál s forem a udělal jsem menší update, tak ten update nebyl příčinou toho, že to nefunguje, což mi přijde jako strašně velká náhoda, když to bezprostředně po tom updatu přestalo fungovat.

    No tak se dívám, že jsem se nějak moc rozepsal. Zkrácená verze :D -- nefunguje to a přibližně vím proč, vim jak to opravit, ale hnusným způsobem, snad to opraví vanilláci.
  • Díky za zkrácenou verzi :-)

    Nemá to něco společného s http://vanillaforums.org/discussion/18920/inbox-not-found ?

    Já taky věřim, že to 2.1 beta spraví. Bluehost je řekl bych něco větší než blueboard - ti jen využívají tuhle „službu“ - má to něco společnýho se směrováním domén apod. Trochu do toho vidim, ale netroufam si to popisovat :-)
  • Jj, na základě toho tématu "Inbox not found" mě napadlo jestli to nemá něco společného s blueboard. Jenomže oni tam řeší spíše Vanillu 2.0.18, což jsem si taky hned neuvědomil. Oni v této diskuzi http://vanillaforums.org/discussion/21453 napsali, že to v betě budou řešit, jenomže kdy to vyřeší... aby jsme nečekali někdy do konce listopadu. A tak když tam píše, že během října, tak snad jo.
  • upraveno 4. října 2012
    Všiml jsem si jedné věci: diskuze typu "page" exportuju tímto způsobem: 512 znaků z článku + ... + '\n\n' (dva nové řádky) + '<a href="http://www.icefire.cz/?p=' + id článku + '">Číst celý článek zde</a>'. Tím ovšem občas useknu párový html element, což způsobí toto http://icefire.ischiam.cz/forum/discussion/51245/hra-o-truny-na-dvdblu-ray/p1 viz přeškrtnutý "Číst celý článek zde"
    No kdyžtak to pak někteří uživatelé reportnou a dodatečně se to upraví.
  • A nešlo by převést ten řetězec na plaintext? Občas by tam mohly být třeba i nějaký obrázky apod. a proto se to u těchto výseků většinou omezuje. A vůbec není to tam v drupalu už nějak vytvořený? Možná v nějakém body_summary? Ale to ude asi jen někdy, když jsem to zrovna vyplnil, jinak se to taky vycucávalo z body.
  • upraveno 4. října 2012
    No právě, v tom body_summary je často NULL. Plaintext? to nějak nechápu.

    Další možnost je podívat se jestli neexistuje pro python nějaký modul "zásobník" (jakože na 99% existuje) a implementovat funkci fungující jako takový zásobníkový automat, který když narazí na tag typu <neco>, tak ho přidá do zásobníku a pokud narazí na tag </neco>, tak ho odstraní ze zásobníku. Ty tagy co zbytou v zásobníku se prostě "vysypou" na konec příspěvku (respektive před tři tečky). No nevím, jestli je to z toho pochopitelné, ale myslím, že by to šlo (pokud neexistuje žádný jednodušší způsob a je to potřeba)
  • no plaintextem jsem myslel, prostě, že by se vzal jen čistý text očištěný - tagy apod. by se vynechalo. To by moh python umět ne?
  • upraveno 4. října 2012
    Aha, no tak můžu pohledat jeslti existuje modul pro odstranění html tagů z textu, pokud ne, tak se to dá implementovat jedním řákdem: new_content = re.search(r'<[^<>]+>', old_content), ale odstraní to všechno uzavřené do dvou lomených závorek, což by nemusel být takový problém. No podívám se na to, a nějakým způsobem to vyřeším.
    edit: ne hranatých ale lomených
  • upraveno 4. října 2012
    Aha, tak tady (viz nejlépe hodocená odpověd) to někdo už napsal, tak odstranění těch tagů nebude problém.
  • Tak ButtonBar už se zobrazí jak při editaci komentáře, tak v embed vanille. Co jsem upravoval v kodu viz Trello, pravděpodobně to developeři pozdějí opraví sami...
  • Skvely. Mam cim dal vetsi chut to pustit ven, jejich sliby ze bude beta na prelomu zari rijen asi nevyjdou. Mam velkou nechut na soucasnem if cokoli delat a vsechno odkladam na tohle a nerad bych to odkladal vic. To to radsi pustme nehotovy (nefunkcni menu bar klidne prozatimne skreju apod.). A stejne se nevyhneme zasahum do jadra, coz jsem se podvedome snazil minimalizovat. Napada vas nejaky zasadni funkcni problem, proc to nepustit?

    Takze pokud ti to vyhovuje, pocitej predbezne s pristim vikendem.
  • Husty prave ted pri odesilani mi neslo odeslat prispevek a hlasilo to ze mam moc dlouhou ip adresu (vic jak 14 znaku). Az kdyz jsem se prehlasil z eduroam na mobil tak to slo...
  • No tak to menu dokážu zprovoznit, ale jak jsem psal, dost hnusným způsobem, jako dočasné řešení mi to přijde ok.
    To ohledně té ipadresy už jsem tu psal, nepodporuje to ipv6 adresy, napsal jsem to i na trellu, vím jak to opravit (pokud se nepletu, stačí v databázi změnit příslušný sloupec z varchar(15) na varchar(třeba 64))
    Tak mohli by už jsme to pustit příští týden :)
  • Jo aha, to ja to tehdy cet, ale ted se mi to s tou chybou nespojilo.
  • alek napsal(a):

    Napada vas nejaky zasadni funkcni problem, proc to nepustit?

    Krom toho, že mi stále nefunguje to upozornění na nové příspěvky. Je to myslím ve funkčním stavu. Ostatní chybky se najdou v ostrém provozu. :-)
  • Což mi připomnělo, že jsem chtěl otestovat notifikační maily :-)

    Snad jsem konečně vyřešil to menu, se kterym jsem nebyl pořád spokojenej. Ten uživatelův panel jsem do něj nakonec nevrátil, bylo by to moc pracný a halvně by se to rozbíjelo v těch užších variantách.
  • U příspěvků, které jsou označený jako "Přijatá odpověď" se napravo zobrazují takové dvě šipky:
    image

Přidat komentář

bolditalicunderlinestrikecodeimageurlquotespoiler