Bugy

upraveno 20. října 2012 v Všeobecná diskuze

Seznam bugů, provizorium, zároveň text funkcí fora

1246

Komentáře

  • jj, já s ním taky počítal, nějak mi nedošlo že jdu na tu konferenci a to je celej víkend zabitej. tak uvidíme
  • upraveno 16. září 2012
    Jj, uvidíme. A jak to bude s tím hostingem? Tady nebo na C4?
    Mimochodem jsem zkoušel import toho mého exportu na lokále a vypadá to dobře. Nejhorší byly pmky u kterých si nejsem jist, jestli jsou úplně správně importované, já jich na icefire moc v inboxu nemám, tak jsem to až tak nekontroloval. Možná by jsme mohli vyzkoušet import i tady (projistotu změnit emaily ať se náhodou někomu nepošle email o nějaké notifikaci), aspoň by jsme viděli, jak bude vypadat forum plné dat. Stejně to vidím tak, že zkusím ještě tento týden nebo o víkendu udělat novou instalaci vanilly, abych zjistil, jaký jak to v současnosti vypadá s některýma bugama. Teď jsem si všiml dalšího bugu -- když uložím koncept, v pravém menu by se měla přidat nová záložka "koncepty", nepřídá :) (edit: zajimavé, najednou to funguje...).
    Taky bych přeinstaloval bootstrap, pokud vím, tak zalohovat musím jenom soubory themes/icefire.less, img/*, views/default.master.tpl, design/bootstrap/spoilers.less a pak přidat jen import v design/main.less.
  • hosting - no nakonec asi tady na BB, páč tady mi ten plugin na import YT videí funguje sic s warningy (ty jsem skryl :-).

    V první fázi bych to tedy zkusil tady a požádám C4 at mi nastaví doménu na BB, to by snad mělo jít. A když to bude bezproblémový, tak doménu nechám přesunout.

    Čistou instalaci tento týden uděláme, jj. Mám to někde v poznámkách ale na první dobrou myslím, že hlavní je icefire.less a default.master.tpl a ten import, jinam jsem nešahal. Obrázky jsem přesunul do rootu, páč často jsou sdílený webem a forem.
  • upraveno 18. září 2012
    hm.. aleku, ve středu bych možná mohl udělat ten reinstall, nebo to chceš udělat sám? Ještě teda nevím, jeslti mám udělat ten import uživatelů/komentářů/diskuzí/pm ze současného icefire, předpokládám, že jo :) (ať to tu máme naplněné daty).
  • já budu mít zítra snad volno, budu asi dělat reinstall webu a rozřazovat články.

    Testovací import dat bych udělal. Zároveň bych zachoval i ty nynější data zde - to jde asi snadno vyexportovat co? Udělal bych paralelní forum pro naše testy a vývojové diskuze. Asi to tedy trochu přeuspořádám na ftp.

    Ještě mě ted napadají dvě věci, který chci prozkoumat/zkusit:
    1. embed toho menu uživatele (vpravo nahoře) do webu - to bude těžší
    2. výpis v sidebaru fora posledních X diskuzí, at se není třeba neustále vracet na HP fora - tohle by snad mohlo jít
  • upraveno 18. září 2012
    alek napsal(a):

    Testovací import dat bych udělal. Zároveň bych zachoval i ty nynější data zde - to jde asi snadno vyexportovat co? Udělal bych paralelní forum pro naše testy a vývojové diskuze. Asi to tedy trochu přeuspořádám na ftp.

    To by neměl být problém. Prostě ty nynější data (diskuze, komentáře) budou v jiné kategorii. Jen si to teda před tím budu muset připravit, například budu muset asi změnit id současných diskuzí, kategorií atd, abych tu pak neimportoval dvě diskuze se stejným id, pravděpodobně by ten import jednu diskuzi smazal... to se mi stalo, když jsem uživateli Anonym nastavil id = 1, smazalo to uživatele s id = 1 -- tebe :)
  • jo ty myslíš mít tyhle vývojové diskuze společně s ostrými daty a že by se ta kategorie skryla (což myslim jde)?

    Já měl původně na mysli, že prostě budeme mít spešl prostor, tedy že vlastně tenhle prostor zůstane a tu novou instalaci dáme jinam a ta bude zároven i do budoucna taková testovací. Tak ted nevim...
  • upraveno 18. září 2012
    No já jsem tě tak pochopil :D, nějak mi uniklo "paralelní forum". Lze to každopádně udělat tak i tak (možnost skrýt kategorii v dashboard rozhodně je). Ale, aby jsme mohli pořádně testovat nové featury, updaty atd. přijde mi ten tvůj původní návrh vhodnější :)
  • druhá varianta rozjet nějaký ten git, ale já s tim fakt vůbec neumim :-)

    takže asi bude lepší když prostě vytvořim nový adresář/subdoménu a tam vylejeme tu novou instalaci a tady to případně jen zaktualizujeme.
  • Ten git no :), já bych to i zkusil, byla mi doporučena tato stránka http://think-like-a-git.net/ na blueboard je pokud vím i návod, jak to nastavit (asi bys musel vygenerovat rsa klíč pokud nemáš, já ho vygenerovaný mám). No hrozně mi to bylo vychváleno, je tam například možnost zalohovat všechny změny od určitého období, přeinstalovat, aplikovat všechny předchozí změny na novou verzi.
  • vzhledem k tomu, že oba jsme dělali sem tam zásahy přímo do jádra vanilly, asi by bylo fajn si udělat nějaký seznam. Bude se hodit při pozdějších aktualizacích. Co třeba v tom trellu? založil jsem tam board
  • 2. i když je na stránce dostatek obsahu, úplně na spodu stránky je mezera: http://de.paul.sweb.cz/s2.png
    snad vyřešeno
    3. když je na stránce nedostatek obsahu, je tam obrovská mezera: http://de.paul.sweb.cz/s3.png"
    s tim si nevim rady at googlim jak googlim.
    6. edit: vyřešil jsem to asi ne uplně pěkným způsobem v icefire.less:
    fajn, díky
    1. předpokládám, že šipky "nahoru", "dolů" v rohu stránky upravíš podle Monteho návrhů, problém však je v tom, že ty šipky plně načtou až při zaskrolování na stránce. Něco mi říká, že je to stejný problém jako v profilu, kde nechce načítat avatar (načte až, když párkrát zaskroluju). http://de.paul.sweb.cz/s1.png
    řekl bych že to je funkce, která šetř náročnost webu při načtení a donačítá obr až po zaskrolování - u těch šipek je to ale nevhodný. Zatim nevim, možná je vyhodim úplně...
  • http://hosting.blueboard.cz/napoveda/technicke-informace#git jsi si jist? :D, pokud už znáš nějaký verzovací systém, tak tu základní funkci (nic víc asi ze začátku používat nebudem) by jsme měli pochopit rychle, navíc se kdykoli na cokoli můžu zeptat spolubydlících :).
    Do toho trella to teda kdyžtak zapíšu... ;) A kdy tu zítra budeš? ať tu instalaci a import můžem nějak synchronizovat...
  • čím si mám být jist? jestli s tim umim? to docela jo :-)

    trochu plavu i v githubu, když se snažím odtamtud něco stáhnout, najít issue apod. Navíc se trochu bojim, aby git nebyl další zátěži serveru. Ale jak to chápu, tak ten Git na BB je vlastně bez nějakého rozhraní ala github, co?
  • jo, zítra budu docela dost, do práce nejedu, možná zmizim jen na chvíli odpoledne.

    tak já teda vytvořim asi subdoménu icefire a tam byhom to vylili na čisto a dávali tam jen pluginy otestované a které tam opravdu chcem. Na if bychom nechali ten současný obsah vývoje. OK?
  • upraveno 18. září 2012
    Zátěž na server je nulová. Co by bylo potřeba udělat:
    1. vytvořit repozitář na blueboard, prostě to nastavit podle toho návodu.
    2. vygenerovat rsa klíč a nastavit ho na blueboardu (já bych ti poslal můj)
    zbytek bych udělal já. Dále by ses musel naučit commitovat, pullovat, pushovat (je to o jednu, dvě operace navíc oproti odesílání přes ftp), což by bylo pár příkazů v terminálu (pokud si pomatuju tak používaš Mac OS X, takže tady je to v pohodě). GitHub by jsme vůbec neřešili, ten slouží k něčemu trošku odlišnému. Při prvním spuštění vanilly se zobrazí taková tabulka se základníma informacema (jméno databáze, heslo atd.) což by se pravděpodobně muselo dělat už na lokále (takže pokud by jsi to chtěl dělat ty, musel by jsi mít nainstalovaný MAMP nebo jak se to na Macu jmenuje -- apache + mysql + php) Všechny změny se dají vrátit, podrbat se nic nedá. No je to další učení, chvilku by to trvalo. A když to tu mám tak vypsaný... asi je to moc složitý co? No asi popojedem :).

    Jo, tak vytvoř tu subdoménu :). Já zítra mám taky skoro celý den čas.
  • ty víš jak mě utvrdit v mé nechuti :-))

    MAMP dokonce mam, základ jsem styloval na lokále. Ale comittovat apod. skrze terminal, to bych fakt nedal - naučil bych se to, ale přijde mi to jako pravěk učit se příkazovou řádku :-)

    Pořád mi není moc jasný, jak u BB funguje ten multihosting - jak tam provážu danej obsah s danou doménou, ale snad to nějak pude, když to nabízej.

    Jo a taky nám teda asi nepudou ty statistiky - včera jsem na to koukal, podařilo se mi dosáhnout stavu, kdy se u diskuze mění počítadlo zobrazení, ale v administraci ten API key stále nefungoval.
  • Co tebe utvrdit, to znechutilo i mě :D, ale představa jak by se nám to vrátilo + nová položka v životopise :).
    A že terminál (alternativa ve windowsu = příkazový řádek) je pravěk ? :D To je naprosto skvělá věc, jak mít přehled nad operačním systémem, jak zvýšit svoji produktivitu, na linuxu se bez něj nedá moc fungovat (where there's a shell, there's a way). Příkazový řádek ve Windowsu se moc používat nedá, v Macu asi taky celkem postrádá smysl, to chápu. K tomu gitu se dá samozřejmě nainstalovat nějaká gui aplikace.

    No ty statistiky bez té knihovny asi nepujdou. Takže zobrazení diskuzí už se počítá? to by myslím i stačilo :)
  • Jo to chápu, že linuxák ho miluje, ale já jsem asi beznadějně ztracený Macař :-)
    No ty statistiky bez té knihovny asi nepujdou. Takže zobrazení diskuzí už se počítá? to by myslím i stačilo :)
    IMO to nakonec nebude knihovnou, páč CURL povolen je a i v diskuzích na vanille se ukázalo, že to nebyl ten problém. Malá oprava pro jednoduché počitadlo je http://vanillaforums.org/discussion/19727/view-count-my-solution - včera jsem to zkusil a pak hned vrátil zpět, takže ted to nefachá. Ještě možná zkusim napsat na BB, ale nečekam moc úspěch.

    V PM máš údaje k nové subdoméně.
  • Hm... tak kdyžtak budem bez statistik, třeba to vývojaři nějak vyřeší a v betě už to bude fungovat.
  • jj, třeba, taky na to spoliham. A základní přehled stejně ošéfuje Google Analytics
  • Při vytváření nové diskuze mi to při zaškrtnutí Oznámení hodilo:
    Oznámení is not a valid boolean.
  • Tady ti to hodilo ten error? Možná je tu pár věcí dodrbaných (za to můžu já), asi to tu taky bude chtít čistou instalaci...
    Jinak jsem se teď asi hodinu drbal s defaultníma rolema na icefire.ischiam.cz, návštěvníkům se automaticky nepřiřadila role "Host", nikde v administraci není žádný odkaz na nastavení defaultních rolí (alespoň jsem ho nenašel). Nakonec jsem to vyřešil tak, že jsem našel odkaz přímo: http://icefire.ischiam.cz/forum/dashboard/role/defaultroles
  • hmm, to si dobrej, žes to odhalil, na tuhle nabídku jsem nenarazil snad ani ve 2.0.

    Já jsem dosud moc role nepoužíval, takže vpodstatě stačí všem dát stejnou (asi Člen), jiní budou asi jen admin a anonym. Měl jsem v drupalu ještě něco jako editor, ale to netřeba řešit, skoro nikdo ji neměl - určitě tam nebyly spešl práva na forum, týkalo se to spíš článků.
  • Ono byl hlavně problém v tom, že návštěníci tak neviděli žádný obsah (když něměli žádnou roli/funkci), neviděli na stránce vůbec nic. No ty role co tam teď jsou pujdou asi určitě promazat (něco jako uchazeč apod. rozhodně není třeba). A funkci moderator taky smazat?
  • já bych tam ty role klidně nechal, uchazeče asi nevyužijeme, zbytek asi jo - i nějaký ten moderátor asi bude.
  • upraveno 19. září 2012
    No tak některý už jsem smazal :D, to je asi stejně jedno, při dalším importu se to tam zase vrátí...
  • no právě, budou se tam cpát znovu a můžou nastat jen problémy. A jak řikam nadbytečný je jen ten uchazeč.
  • upraveno 19. září 2012
    No to se může pořešit i v importu, můžu některý role klidně neimportovat... importují se jen role, které jsem vygeneroval v tom mém 40MB texťáku
  • Montezuma3 napsal(a):

    Přestalo mi fungovat upozornění. U té ikony Země se sice zobrazuje číslo s počtem nových příspěvků, ale když na ní kliknu, tak mi ta podnabídka nevyskočí a místo toho se mi dole v rohu zobrazí chybová hláška.

    Jak se tak dívám, tak toto nebyla očividně moje chyba, neboť to nefunguje ani na icefire.ischiam.cz, přidal jsem tento bug do trella.

Přidat komentář

bolditalicunderlinestrikecodeimageurlquotespoiler