Bugy

upraveno 20. října 2012 v Všeobecná diskuze

Seznam bugů, provizorium, zároveň text funkcí fora

1356

Komentáře

  • jo, to je dobrý nápad, tak mi pak pošli přihlašovací údaje na ftp :)
  • udělám nejdřív asi web, páč i něj se vlastně ta hláška týká.

    u fora jsi asi dělal nějaký ruční zásahy do kodu, což?
  • upraveno 7. září 2012
    no do bootstrapu, některých pluginů, každopádně mám veškeré změny zalohované u sebe, takže kdykoliv můžeš udělat čistou instalaci :)

    si říkám, že na takové věci by byl ideální nějaký verzovací systém (např. git)
  • když já s githubem vůbec neumim. Na druhou stranu by to lákalo se s tim naučit :)

    to je free v nějaký základní verzi? Já akorát vim, že na Blueboardu se to dá nastavit. Obecně mě láká se k BB hostingu vrátit, páč tam je možnost multihostingu, tak bych i ušetřil (jen škoda, že jsem před měsícem obojí zaplatil :-)

    k tý hlášce o CURL a safe_mode - zkusil jsem ted něajkou opravu, která by snad mohla pomoci. Tak schválně, jestli tu hlášku ještě zahlídnete, dejte mi kdyžtak vědět.
  • upraveno 7. září 2012
    No git je samozřejmě free a open source, vymyslel ho Linus Torvalds (tvůrce Linux Kernelu) a je na to strašně hrdý, snad i víc než na Linux :-). Já s gitem taky vůbec neumím, nicméně spolubydlící si ho hodně chválí. Je rozhodně vymakanější než SVN. Jako byl by to ideální způsob jak mít mnohem lepší konrolu nad vývojem... něco se posere -- můžeš se vrátit o verzi zpět, nebo se jen podívat co jsi v kodu změnil. Všechny výhody neznám, ale výhod má spoustu. Taky bych se s nim rád naučil, jen nevím jak dlouho to zabere, takže tohle kompletně nechávám na tobě :).

    Jo popravdě se i mě BB zamlouvá víc než C4, nebo třeba savana je podle všeho jeden z nejlepších českých hostingů...
  • Já jsem na C4 přešel, páč nabízeli pamět 128 MB, BB jen 94 a hlavně BB měl omezení db na 250 mega, C4 omezení nemělo. A Drupal 7 jsem nedokázal zkrotit, pohybuje se kolem 300 až klidně gigo - asi tam mám něco podělaný, shodil jsem to i C4, tak mi vyhradili server - v tomhle byli skvělí.

    BB mezitím uznali, že limit db byl fakt špatný a snad to zvedli. A WP a Vanilla snad nebudou tak náročný, takže by to asi šlo - pokud se tedy znovu neobjeví ta chybová hláška...

    savanu neznam vůbec
  • jo a C4 sídlej ve Slanym jako já, dokonce se s některejma lidma od vidění znam :-) ale pokud tedy nebude tady problém a uvidím, že pamětově se držíme (WP je ted na 45 mb, zátěž db bohužel nevyzkoušíme), tak bych zkusil s BB jednat, jestli by mi třeba nepřipsali ten předplacený rok u C4 - maj tam nějakou takovou kompenzaci.
  • upraveno 8. září 2012
    Warning: curl_setopt(): CURLOPT_FOLLOWLOCATION cannot be activated when safe_mode is enabled or an open_basedir is set in /data/www/www_ischiam_cz/if/wp-content/plugins/automatic-youtube-video-posts/class/curl.php(272) : eval()'d code on line 1
  • jop :-( je to divný, že to hlásí, ale plugin přitom funguje - vytváří automaticky příspěvky s video z youtube.

    Na C4 to nefunguje vůbec - takže BB asi vyhraje a tu hlášku smáznu/skreju
  • upraveno 8. září 2012
    aha, ale dva úplně stejné...
  • upraveno 8. září 2012
    No, to co jsem posílal stránku zpět byly dva warningy

    teda 2 stránky zpět
  • Hm.. teď když jsem odeslal příspěvek, tak to upravilo ten tvůj :)
  • jo tak. mně to před chvílí vyhodilo text na pozadí přes celou stranu - asi to nebylo dobrý zakomentovat, spíš najdu tu hlášku a zakomentuju jí :-)

    no to je skvělý... :-)
  • ještě jsem zkusil změnit uploadovací cestu, což by mohlo pomoc. Ted se nový video zachytilo a hlášku jsem neviděl. Tak zkouším ještě jedno - tak schválně, jestli na ní ted zase narazíš.
  • Zrovna jsem na ni narazil :/
  • tak už nevim, zeptám se schválně na hostingu bb
  • upraveno 8. září 2012
    Hm.. nějak se smazali cs_CZ.po a cs_CZ.mo z /wp-content/themes/roots/lang, nebo jsi je smazal ty? Mám je tam uploadnout znova?
  • ajaj, to jsem byl já, když jsem aktualizoval téma. Nedošlo mi, že je tam něco, co nesmím smazat - dej je prosím do roots-if, to je child theme - to by mělo fachat.
  • bylo ted pár výpadků fora, ale bylo to řízený, není třeba se strachovat ;-) zkoušel jsem implementovat google vyhledávání (jako na webu), ale tady se mi nezadařilo :-( a plugin ač je na tom seznamu taky nezafungoval...
  • upraveno 15. září 2012
    Tak nějaký update tohoto tématu, některé bugy jsou zapsal na Trellu, aby jsme nezapomněli, ale většinu napíšu sem (bugy vždy potěší :)).
    1. předpokládám, že šipky "nahoru", "dolů" v rohu stránky upravíš podle Monteho návrhů, problém však je v tom, že ty šipky plně načtou až při zaskrolování na stránce. Něco mi říká, že je to stejný problém jako v profilu, kde nechce načítat avatar (načte až, když párkrát zaskroluju). http://de.paul.sweb.cz/s1.png
    edit: tak tento bug vzdávám, jde očividně o javascript. Šipky nejdřív načtou pak zmisnou. Stejný problém jsem zaznamenal u WhosOnline, kde nejdřív styly načtou v pořádku a hned na to se rozdrbou. Na lokále mi to funguje v pořádku, takže doufám, že se to vyřeší po čisté instalaci a pokud ne, tak už se jedině zkusit zeptat na vanillaforums.org...

    2. i když je na stránce dostatek obsahu, úplně na spodu stránky je mezera: http://de.paul.sweb.cz/s2.png

    3. když je na stránce nedostatek obsahu, je tam obrovská mezera: http://de.paul.sweb.cz/s3.png"

    4. nelze přidávat lidi do konverzace, když se o to pokusím, dostanu tuto chybu:
    Fatal error: Cannot use object of type stdClass as array in /data/www/www_ischiam_cz/if/forum/applications/conversations/models/class.conversationmodel.php on line 542
    edit: vyřešeno (updatoval jsem class.converastionmodel.php z githubu)

    5. při každém přidání komentáře se zobrazí lišta "Seřadit komentáře podle počtu hlasů, data přidání.", pokud komentářů přidám 5, mám tu 6 krát "Seřadit komentáře podle počtu hlasů, data přidání.". Po aktualizaci stránky je všechno v pořádku, jedná se tu samozřejmě o plugin Voting.

    6. když kliknu na diskuzi s novými příspěvky, stránka se přesměruje kousek pod nový komentář -- vrána se svitkem není vidět (myslím, že je to bug způsobený horním panelem, který by správně neměl překrývat část komentáře): http://de.paul.sweb.cz/s4.png
    edit: vyřešil jsem to asi ne uplně pěkným způsobem v icefire.less:
    .Comments #latest {
    background: transparent url(/zdroje/styly-img/new.png) bottom left no-repeat;
    //z "top" na "bottom"
    margin-top: -80px; //z -30px na -80px
    margin-left: -60px;
    float: left;
    width: 64px;
    height: 104px; //z 64px na 104px
    }

    .Comments #latest:hover:after {
    position: relative;
    top: 40px;
    content: "Nové ↓";
    ...
    Mám pocit, že většina z těchto bugů má něco společného s javascriptem.
    BTW jsem se na vanillaforums.org dočetl, že beta verze Vanilly 2.1 by měla být venku na konci září.
    Right now we have a hosting release planned for end of September. That's most likely when we'll be releasing a beta of 2.1.
    http://vanillaforums.org/discussion/21332/when-will-vanilla-2-1-will-be-released
    Další věc je, že kasperisager už přesunul na githubu VanillaBootstrap 2.1b-2.1 z větve development do větve v2.1b-2.1, doteď to měl v develpoment... https://github.com/kasperisager/VanillaBootstrap/tree/v2.1b-2.1
    edit: tak už to ohlásil i na http://vanilla.ungdomsrod.dk/discussion/90/vanillabootstrap-v2-1b-2-1-is-now-stable#latest
  • Montezuma3Montezuma3 Karstark ☼
    upraveno 15. září 2012
    To odsouvání lépe hodnocených komentářů na první stránku je dost chaotické. Teď nevím který komentář je poslední. A který reaguje na který. Popřípadě, kdo na který reagoval. atd...

    Edit: Aha, už jsem tu našel tu možnost seřadit je podle data nebo podle bodů. Ale objevila se mi tu až po odeslání tohoto příspěvku.
  • upraveno 15. září 2012
    Hm.. a toto narchu stránky nevidíš? http://de.paul.sweb.cz/s5.png
    To že se to tu zobrazí po odeslání komentáře je totíž bug...
    BTW když narazíš na jakýkoli bug, klidně to ohlaš v tématu bugy, je jich tu určitě ještě spoustu :)
    edit: vyzkoušel jsem si přesunutí komentářů :)
  • Jojo vidím. Ale vůbec jsem si toho nevšiml. Asi kvůli tomu, že když vlezu do diskuze, tak mě to automaticky hodí dolu na poslední příspěvek. A nevšiml jsem si, že to tam nahoře je. Takže jsem byl dost zmaten z toho, kam ty příspěvky zmizly.
  • Jo, to chápu, teď už by to mělo být defaultně nastavený řadit dle data (až když si to uživatel sám nastaví na řadit podle hlasů, tak by se to mělo změnit).
  • Přestalo mi fungovat upozornění. U té ikony Země se sice zobrazuje číslo s počtem nových příspěvků, ale když na ní kliknu, tak mi ta podnabídka nevyskočí a místo toho se mi dole v rohu zobrazí chybová hláška.
  • Jo, to jsem asi podrbal sám, když jsem zkoušel fixnout jeden bug. Asi to nemá smysl zkoušet zprovoznit, když vanillu zachvilku stejně přeinstalujem, jen si teda teď nepřečtem pmky, vlastně leda přímo na tomto odkaze http://if.ischiam.cz/forum/messages/all
  • Jsem na to Trello úplně zapomněl - přitom kdybych tam přepisoval ty zádrhely, tak jsem měl ted jasněji v tom, jaké jsou tedy zádrhely v nasazení tý nový verze :-)

    Taky jsem čet to o vydání na konci září, tak trochu váhám jestli nepočkat... Stejně budu tenhle týden ještě dolaďovat ty postřehy co se mi nahromadily od vás a od ostatních. A hned pak bych udělal tu čistou instalaci. Ale snad to všechno do víkendu stihnu, takže by se v optimistické variantě dal udělat přechod už o víkendu - aj zpět, vždyt já jsem o víkendu na WebExpo. no tak je to jasný, tenhle týden migrace fakt nehrozí. Takže až ten poslední zářijový týden. @paulcz, tobě se asi hodí spíš víkend, což? Co třeba ten kolem svátku? 28-30? No a to jsme teda na tom konci zří, kdy by měla vyjít beta vanilly :-)
  • Jo víkend by se mi hodil nejvíc, ale spíš tento :D. Ve výsledku si myslím, že počkat ještě týden bude lepší (kvuli té bety). 28-30 jedu domů, ale myslím, že bych měl mít celkem čas. Další možnost by pro mě byla i ve středu 26. září... ta středa by vlastně byla asi úplně nejlepší.

Přidat komentář

bolditalicunderlinestrikecodeimageurlquotespoiler