Styluji, styluješ, stylujeme...

upraveno 20. října 2012 v Všeobecná diskuze

Montezumův návrh, at nemusíš čekat :-)

PS: To je asi markdown, že? Tomu bych se rád vyhnul, sám ho neumim a ještě to učit ostatní. Už takhle mi nadávali za HTML :-)

189101214

Komentáře

• No před datum jak to dát taky nevím :D. Teď je to obalený <span class="UserHasRead"></span>, do stylů (icefire.less) jsem tu třídu přidal (i když jsem uvažoval, že vhodnější by bylo to přenést do lokálního .css toho pluginu).
  • no já zas radši držím všechny styly v jednom - dneska jsem dokonce z důvodu zachování mého zdraví napojil wordpress na styl fora - takže všechno je ted v tom icefire.less

pokud to nejde před datum tak s tim těžko něco udělam (jedině přes nějaký obsolutní pozicování, ale to je blbý. A takhle to neni špatný, mě se to líbí.
  • To už by byla řádná zvrhlost :D. Jj rozhodně to není špatný, nechal bych to.
  • To už by byla řádná zvrhlost :D.
    To snad radši ten můj stylopis moc nezkoumej - i když většinou jsem se jen přizpůsoboval těm klonům bootstrapu :-) Ale konečně se blížím do finále s webem.
  • Jj, a jak je to s domenou icefire.cz a BB? Už jsi to vyřešil? :)
  • No budu muset zacálovat na rok a k tomu mi pak připočtou ten rok zaplacenej u C4. Anebo bych musel nechat doménu u C4 a u nich to nasměrovat na tenhle hosting. Tady pořád nejsem úplně rozhodnutej, ale asi udělám ten převod s tím, že tam prostě bude nějakej nevyhnutelnej výpadedk x hodin.
  • paule, že něco robíš ve stylech? pořád mě někdo přepisuje :-)
  • upraveno 20. října 2012
    jéj, sorry, vůbec mi to nedošlo. Snažil jsem se fixnout jeden bug (který má něco společnýho s těma book ikonkama) a nevěděl jsem co to způsobuje, tak jsem ti tu nechtěl psát prostě -- sprav to a snažil se na to přijít sám. Příště nejdřív upozorním, nebo tady napíšu řešení :)

Vidím, že je to zase přepsaný, takže kdyžtak nastav u třídy .CommentInfo z height: 20px; na height: 28px;
  • Dělal jsem ted na takových stránkách s tím nejdůležitějším pro dané rubriky - tj. ty slidy ve slideru - ted se tam odsud dá proklikávat. Např: http://if.ischiam.cz/komunita/nocni-hlidka-komunita-ice-fire/ Chci tím odlišit významný články od běžných novinek.

jen si nejsem jistej, že to uživatelé pochopí :-)
  • upraveno 21. října 2012
    Mně se toto rozlišení líbí hodně, podle mě skvělý nápad :). No doufám, že to uživatelům dojde, nejsem si jist, jestli by to hned došlo mně. Moc mě nenapadá, jaký prvek by vytvořil lepší "User Experience"... možná nějaký výstižný nadpis.

edit: ale jo, myslím, že je to dostatečně jasné.
    edit2: btw nechtělo by to pro ty rubriky dat ten obrazek zas bez zubů? :)
  • Mno že by se na to mělo dát kliknout je běžná věc. Nebo tedy, kdykoli já někde vidím slider, očekávám, že se na něj dá kliknout a někam se dostat.
    Akorát teď mi na něm nefungují ty šipky. Neposouvá se.
    Jo a vpravo nahoře, když se klikne na Account option, tak je ta bublina s nabídkou asi moc široká, protože její obsah se nenatáhne na celou šířku.
  • Ještě přemýšlím, jestli ty ikony knih, nejsou moc výrazné. Jestli je neudělat světlejší. Co myslíte?
  • Mně přijdou ok, možná by zasloužily anti-aliasing :), ale to je docela hard core co?
    Mno že by se na to mělo dát kliknout je běžná věc. Nebo tedy, kdykoli já někde vidím slider, očekávám, že se na něj dá kliknout a někam se dostat.
    To určitě, ale jde o to, aby si uživatel uvědomil na co se vlastně dívá -- že jde o nejduležitější články v rubrice.
  • Jo a vpravo nahoře, když se klikne na Account option, tak je ta bublina s nabídkou asi moc široká, protože její obsah se nenatáhne na celou šířku.
    hmm, díky, efekt motýlích křídel, či jak se tomu říká :-)
    Ještě přemýšlím, jestli ty ikony knih, nejsou moc výrazné. Jestli je neudělat světlejší. Co myslíte?
    Já bych je moh mít klidně výraznější, takže dobrý kompromis.
    To určitě, ale jde o to, aby si uživatel uvědomil na co se vlastně dívá -- že jde o nejduležitější články v rubrice.
    Ješt přemejšlim, že bych odkazy na ty stránky vrazil do menu. Vzhledem k tomu, že jsem nedokázal rozchodit, aby to dropdown menu fungovalo v té první úrovni jako odkazy... Takže bych vrazil do každého toho rozbalovacího menu nahoře něco jako ROZCESTNÍK RUBRIKY - blbý název já vim, budu přemejšlet o lepšim :-)
  • slider nafungoval, páč zkouším nějaký cachovací plugin, kde jsem zaškrt Minify a to se aplikovalo i na skripty - ale ty to nějak nezvládly. Nechápu proč... ale tak zrušil jsem to.
  • Tak co? Mám udělat ty barevné hover verze ikon knih? Půjde to udělat?
  • No asi by to mělo jít, mělo by to dokonce jít tak , že bys mohl do jednoho obrázku třeba nad sebe vložit obě varianty a pak by se jen ve stylech určila pozice v tom obrázku. Ale at si řekne paulcz.
  • Jo klidně, já to tam pak přidám. Klidně ty ikonky zase ulož každou zvlášť...
  • nešlo by to všechno do jednoho obrázku a udělat to přes to pozicování ve stylech? Jinak je to 10 requestů...:-)
  • To by asi mělo jít, můžu to tak udělat
  • no to je halvně otázka na paulcz, tam si nejsem jist, jak to má udělaný...
  • Montezuma3Montezuma3 Karstark ☼
    upraveno 26. října 2012
    Ještě k těm šipkám dole v rohu, jak o nich mluvila Nevada. Zaznamenal jsi Aleku tyhle návrhy co jsem tu kdysi nahazoval, protože jsi je dosud nijak nekomentoval
    image

image
  • asi mi zapadly... já tehdy váhal, jestli tam ti šipky vůbec mít. Ted zas uvažuju, že to narvu na spodek sidebaru. Vůbec nevim. Ale to pozadí je fajn, to bych tam dát moh.
  • Když tak řekni, a já ty šipky ořežu a zmenším tak jak jsou v tom návrhu.
  • no ony by hlavně potřebovali asi i přebarvit. Ale zase se mi u nich líbil takový ten ocas, co naznačoval ten pohyb :-) kdyžtak dam vědět.
  • Jasný, no pracoval jsem s tím co jsem měl. Ony ty šipky jsou evidentně vygenerované pro jiný odstín šedi v pozadí, než je tam teď. A tak jsem ten ocas usekl a celé to zestručnil, aby se ušetřilo místo a nevypadalo to tak okousaně
  • myslím, že jsou někde z http://www.iconfinder.com/ - možná tam budou i jiné ve vhodnějších barvách.

Pokud bys mě nápad, jak je udělat třeba citace, tak to uvítám, já to tak jako ušmudlal do nějaké té hnědé... http://www.icefire.cz/data/styly-img/citace.png

Nebo třeba podklad počtu komentů na webu: http://www.icefire.cz/data/styly-img/comment-bubble.png
  • upraveno 26. října 2012
    Ok, lepší bude dát ty ikonky do jednoho obrázku :) Určitě to pujde předělat (otázka pár minut).
  • Montezuma3Montezuma3 Karstark ☼
    upraveno 26. října 2012
    Tak tady:

image

rozměr jedné ikony jsem zachoval (12x12)

Přidat komentář

bolditalicunderlinestrikecodeimageurlquotespoiler