Styluji, styluješ, stylujeme...

upraveno 20. října 2012 v Všeobecná diskuze

Montezumův návrh, at nemusíš čekat :-)

PS: To je asi markdown, že? Tomu bych se rád vyhnul, sám ho neumim a ještě to učit ostatní. Už takhle mi nadávali za HTML :-)

1356714

Komentáře

  • Jj, už to funguje :-)
  • díky oběma :-)
  • Pěkně udělanej web na Twitter Bootstrap: http://hosting.blueboard.cz/ Načerpal jsem zase nějakou inspiraci :-)

    A tohle musim prozkoumat: http://fortawesome.github.com/Font-Awesome/#
  • To jsem nevěděl, že blueboard používá bootstrap, pěkný, pěkný font a set ikonek :)
  • používali ho snad i předtim na nějaké projekty jako http://srazy.info/
  • Nevím jestli jste si toho všimli, ale když jsem zde a fóru a jsem přihlášen. Minimalizuji okno prohlížeče a zmenším jeho šířku pod 1200px, tak se tlačítko odhlásit se v horním menu odentruje na nový řádek a výška celého menu se nevzhledně roztáhne na dvojnásobnou velikost. Na další úrovni, kde se levá tlačítka schovají, už je to v pořádku.
  • Hmm, asi jde o konkrétní nastavení prohlížeče apod. To odhlásit tam pravděpodobně vůbec nebude, je nadbytečný. Stejně tak Domů asi zmizí, tak tam bude víc prostoru. Díky za hlášení.
  • Tady jsem zkusil nějaké varianty toho označení nového příspěvku.
    image
  • já tam cpal šipku, abych tím naznačil, že jsou to od tohoto všechny dál, ale asi je to zbytečný a hlavně hnusný :-)

    tak co se vám líbí nejvíc? já nevim, asi havran. Pečet nevim, je pěkná, ale taky trochu zavádějící, jako by si to člověk nějak označil.

    Havrana bych tam možná dostal i ve většim, aby byl čitelnější. Případně jen ten srolovaný svitek - to je taková výstižná metafora.
  • Trochu jsem se ted vztekal s patičkou, abych jí přirazil ke dnu stránky a nakonec to vidím, že se to snad vyřeší tím, až tu přibude obsah :-)
  • upraveno 7. září 2012
    I ten nesrolovaný svitek se mi líbí, takže buď ten nebo toho havrana případně jen srolovaný svitek.

    @alek Já bych ubral na výšce patičky, jen tak ať má ten text centimetr od kdaždého odkraje :)
    btw. zítra ráno začínám makat na tom scriptu, tento týden jsem si v práci porcvičil regulární výrazy, a myslím, že vím přesně jak tu databázi přenést :)
  • výška patičky? vždyt okraje ani centák nejsou - to máš asi nějakou starou verzi stylů, refreshni :-)

    ad db - fajn, je to asi jasný, ale testuj někde na lokále, pokud to pude - at tam zas nerostou nároky na hosting. Já nevim, čim to je (zkoušel jsem zapínat cachování, vypínat a pořád mi tabulka cache_form roste až do giga a nevyprazdnuje se v nějakých rozumných intervalech a vlastně je to jeden z dovůdů týhle změny a tak to nehodlam už řešit :-)
  • Ten trojúhelníček by byl dobrý, kdyby tak byly označeny všechny nové příspěvky. Možná v modré barvě.
    Ok zkusím udělat ještě několik variant se samotnými svitky. Když tak ten nesrolovaný je v png zde:
    image

    Teď jsem si všiml, že je na jedné stránce jen 10 příspěvků. Možná by to chtělo zvětšit, hej?
  • Bohužel nejde označit všechny nepřečtené, ale jen ten prví nepřetený.

    Hele ten havran byl lepší :-) tenhle svitek mě moc nebere. Když jsem mluvil o svitku myslel jsem ten u havrana v pařátech. jen jsem uvažoval, jestli vzít ten svitek s havranem nebo bez.

    ted jsem si vzpomněl že tu někde mam pěkný ikony, možná i free... mrknu
  • upraveno 7. září 2012
    @alek, jo nepromazal jsem cache :). Jsem rád, že jsi změnil to fixní pozadí, už jsem si na to chtěl stěžovat :D Pokud jde o db, tak to asi udělám takto -- stáhnu si .csv jednotlivých tabulek. Napíšu script v pythonu, který csv přeformátuje přesně do tvaru pro vanilla porter. Takže v momentě, kdy budeme přenášet databázi bude stačit -- znemožnit ostatním přístup na icefire -> exportovat (stáhnout) potřebné tabulky v csv -> spustit script (doufám, že déle jak hodinu nepověží), importovat do vanilly. Nejvíce se však bojím, jak všem vyresetovat hesla, protože taková možnost v Dashboard není, a klikat postupně více jak 1000 uživatelům vyresetovat heslo není nic moc (i když zas tak stražně na dlouho by to asi nebylo). Případně zase napsat script, který bude postupně odesílat požadavek "resetovat heslo", ale nevím, jestli by nakonec nebylo rychlejší to udělat ručně.

    @Montezuma3 souhlasím, dal bych tak 30 příspěvků na stránku, co myslíte? :)
  • reset hesla - nestačí nastavit nějakou hodnotu v db? V to jsem trochu doufal...
    Možná bude nějaký plugin, návod ve vanille...? mrknu se

    kdyžtak růčo - ono jich 1000 nebude, vzal bych jen ty, kteří se v určitém časovém rozmezí přihlásili na současný web (to bude třeba 100) - to z drupalu vim. Anebo ještě jinak prostě všem oznámím, že si musí obnovit heslo a nebudeme klikat nic, kliknou si oni. To bude každopádně poslední krok, až vše poběží, at jim to neposíláme víckrát :-)

    Jo, tohle jsem měl na mysli. image Ale havran je stylovější :-)

    počet příspěvků - 10 jsem tu dal schválně, abych viděl stránkování. ted to nemá smysl řešit, vyřešíme v nový instalaci.
  • jo a taky mi testeři zkritizli, že hlavička, tedy hlavně logo je nevýrazný - tak přemejšlim vrazit tam vedle toho Ice Fire nahoře vlevo ještě obrázkový logo.

    Co myslíte?

    nabízí se to, co vzniklo kdysi strašnou náhodou a odvázanej z něj nejsem, ale už jsem si zvyk :-)image

    Ale nechci zase tu horní lištu zvětšovat, když je fixní. No kdyby jsi měl monte nějakej nápad...
  • upraveno 7. září 2012
    No nevím co to udělá, když v db ve sloupci password nebude nic (NULL), ale předpokládám, že v takovém případě se buď nebude moct uživatel vůbec přihlásit, a nebo se přihlási bez zadání hesla (jdu schválně otestovat na mém testovacím účtu test :).
    Jo vlastně mi všem můžeme oznámit ať si obnoví heslo... to je taky možnost :). No já zkusím taky pogooglit, jestli to nejde nějak hromadně udělat.
  • to oznámení mi přijde nejjednodušší - jen musíme vyladit ty maily, který mně choděj rozsypaný :-)
  • Jo to s tím logem už mě také napadlo. Chtěl jsem zkusit navrhnout nějaký efekt, jakože hover verzi vybarvenou v barvách ledu a ohně. Ale ty to tam máš jako font a v tomhle případě by to musel být obrázek. A navíc se mi na mém windows Vista nepodařilo zprovoznit ten font. :-/

    Zkusím tedy navrhnout ještě nějaké logo, nebo zvýraznění toho textu.

    Ta patička. Možná by bylo lepší místo černé dát nějakou tmavou šedou. Tmavší než pozadí a takovou, aby byl text čitelný. Možná nějaký lehčí gradient s linkou. Také zkusím něco načrtnout.
  • plníš má přání dřív, než je vyřknu :-)
  • jinak v tom horním menu samozřejmě není nutné mít text, může tam být obrázek, případně kombinace obého.
  • @alek popravdě mě nanapadá jak to vyřešit. Soubory s definicema jsou v utf-8, tak si nemyslím, že v tom bude problém. Zkoušel jsem googlit a nevypadá to, že by někdo zaznamenal podobný problém, pořád doufám, že se to vyřeší čistou instalací/aktuálnější verzí Vanilly.
  • taky doufam :-)
  • zkusil jsem tam to logo, ale muselo by bejt hrozně malý - tak možná spíš nějaký vybarvený logo... nebo to zvětšit, jako to maj třeba na http://hosting.blueboard.cz/
  • upraveno 7. září 2012
    Teď jsem si vzpomněl ještě na to zmiňování. Že zmínit třeba @Krisa, @Nevada i @heavy_head jde, ale např. @flanker.27, @Branislav 'Gepeto' a další nejde. Jednoduše nelze zmínit nikoho, kdo má v nicku jiný znak než a-z, A-Z, 0-9 a podtržítko (_).
    Otázkou je jestli to budeme nějak extra řešit, asi prostě v nějakém článku o novinkách ve vanille napíšeme, že pokud chcou mít možnost být informování o tom, že je někdo zmínil v diskuzi, budou si muset změnit nick (upravit)...
  • To zmiňování stejně nebude moc lidí používat. Možná kdyby fungoval nějaký našeptávač, když začneš psát, pak by mě to začlo bavit... ale jo, oznámíme to v článku o funkcích
  • upraveno 7. září 2012
    Tak fajn, hesla lze zresetovat tak, že v tabulce GDN_User ve sloupci HashMethod nastavím hodnotu Random. V takovém případě se při pokusu uživatele přihlásit se zobrazí "Your account does not have a password assigned to it yet. Click here to reset your password.", samozřejmě musím přeložit. Dokonce by teoreticky šla přidat drupalovská hashovací funkce a nastavit tam jen Drupal...
  • A to by pomohlo čemu, kdy se tam nastavil Drupal? Jako že bychom se dobrali těch současných hesel? To je na mě už moc vědecký :-) asi bych tim neztrácel čas, zní mi to moc složitě.
  • upraveno 7. září 2012
    Jo taky se mi s tím nechce ztrácet čas :D, normálně to zresetujem.
    I tak čistě pro zajimavost napíšu jak to funguje (asi většinu víš, ale pro jistotu) --
    Uživatel si zaregistruje heslo, zadá ho do textového pole, na to heslo se použije nějaká hashovací funkce -- a v tom tvaru (ten hash) se uloží do databáze. Podstatou hashovací funkce je "Easy to check a solution, hard to solve", jinak řečeno jednoduše lze vytvořit hash, ale je téměř nemožné se z hashe dobrat k heslu. Ověření pak funguje tak, že uživatel zadá do textového pole heslo, na to se použije stejná funkce a výsledek se porovná s tím co je v databázi. Takže by to šlo, pokud by jsme do databáze nakopírovali stejné zahashované hesla z drupalu a změnili hashovací funkci (na tu co používá drupal).

Přidat komentář

bolditalicunderlinestrikecodeimageurlquotespoiler