Pluginy

upraveno 29. srpna 2012 v Všeobecná diskuze
O pluginech (a taky test zakládání diskuzí)
135

Komentáře

  • Hm.. ale ten Profile Extender je ještě trošku dobugovaný, takže bych ho zatím nepoužíval (je součástí instalace vanilly, takže ho po čase určitě opraví).
  • já ho aktivoval a přišlo mi to kupodivu docela ok, ale věřím, netestoval jsem to moc.
  • alek napsal(a):

    Ale možná by se to dalo využít i k otmu, co kdysi někdo navrhoval a sice jako odznáčky „četl jsem knihy 1-4“ apod. Kvůli spoilerům...

    To jsem tenkrát navrhoval já. I s obrázkem, jak by to mohlo vypadat. Možná to tu ještě někde vyhrabu. Pokud jsem to už nesmazal (což je reálnější varianta)
  • No zachovalo se to nějak podivně, když jsem si tam dopsal, které knihy jsem četl. Nebo když klikneš do volitelného formulářového pole a pak pryč, přidá se nové formulářové pole a to pokaždé co tuto akci opakuješ. No, ale není to nic hrozného, takže se to použít asi dá.
  • Tak jsem to našel.
    Myšleno to bylo tak, že by byl v nastavení seznam knih, a uživatel si jen zafajfkuje (checkbox) knihy které četl. To by bylo prezentováno ikonami. viz starý návrh:
    image
  • já myslel, žes to byl ty :-)

    Tohle by mi přišlo užitečné, trochu. Ten sarvenův nápad je spíš taková hračka. Nebo vás zaujala?
  • upraveno 14. října 2012
    @Montezuma3: Jj, to by bylo ideální. Někdy večer si k tomu sednu a upravím ten plugin RoleBadges tak, aby dělal přesně toto (s tím, že ideálně se budou zobrazovat ikonky hned vedle nicku). Zatím se do toho pouštět nebudu, ale rozhodně to minimálně zkusím až budu mít čas :)
  • Mno zkusil jsem trochu rozpracovat ten sarvenův nápad:

    image image

    image image
  • upraveno 15. října 2012
    No já pořádně nechápu jak to myslí. Jako že by každý uživatel mohl založit libovolný klan (třeba House of Sansa's fans) a schvalovat další lidi co by se k němu chtěli přidat? Nebo by prostě byly definované klany/rody (Starci, Lannisteři, Karstarci, Targaryeni atd.) a každý uživatel by se mohl přidak k libovolnému rodu? :)
    To první by bylo mnohem sožitější na implementaci (pokud neexistuje žádný plugin, který by se k tomu dal využít).
  • Myslím, že to myslel, jen jako před zvolené možnosti. (asi jen 9 největších rodů + černá Night's Watch) Podle sympatií by si každý v nastavení zvolil (ale nemusí) jednu z možností, který rod je mu nejsympatičtější a to by se projevilo na jeho profilu.

    Podobně jako seznam ikonek, které upozorňují, kdo četl které knihy nebo viděl seriál, atd

    Z těch variant co jsem udělal se osobně nejvíce přikláním ke čtvrté možnosti. (maličké praporky)
  • upraveno 15. října 2012
    Jj to by bylo hodně pěkné. V podstatě se to bude implementovat stejně jako ty přečtené knihy, takže to kdyžtak udělám najednou (doufám, že se povede). Zkusím se na to podívat tento týden, snad na to najdu čas.
  • Zpomalte, dokud v tom neuvidim smysl, tak bych to nedelal. U prectenych knih to chapu, nese to nejakou dulezitou informaci. Ale stitky rodu nechapu, to pokud nekdo chce tak at si to prifari ke svemu avataru, ne?
  • upraveno 15. října 2012
    Jj, vůbec mi nedošlo, že ses k tomu ještě přímo nevyjádřil (z tvé poznámky ohledně sarvenova nápadu jsem vyvodil, že proti tomu nic nemáš). No jako je to vícemeně taková blbost, ale jak říkám, pokud se mi povede zprovoznit to z knihama, tak znaky rodů je vlastně to stejný. Přidat k avataru si to můžou... ale to prostě není to samý, musí si to udělat sami, v nějakém editoru (na základě Monteho vytvořených ikonek) a uživatelé jsou víceméně leniví -- jedno kliknutí je pro ně mnohem přijatelnější, je to mnohem více user-friendly :).

    btw proč by měly všechny featury fora nést nějakou důležitou informaci? To jestli se hádám se Starkem nebo Lannisterem není důležitý? :)
  • No ja se ptal, jak se vam to pozdava. Ja hodne vaham. Do budoucna chci zprovoznit nejakou tu karmu. Pak by tam byly 3 badge. Proto resim to co ma uzitek a co je jen hracka, jejiz vyznam moc nechapu a bude jen mast nove prichozi.
  • Montezuma3Montezuma3 Karstark ☼
    upraveno 15. října 2012
    No mě se ten nápad líbí. Ale je to jen taková srandička na ozdobu profilu. Nic víc.

    Zkusil bych navrhnout ty ikonky na knihy. Ale asi je třeba nejdříve si rozmyslet, jak by měly být uspořádány.
    A) Každá kniha bude mít svou vlastní ikonu (aktuálně 5) + 3 seriálové
    B) Jen dvě ikony ve smyslu: "Viděl jsem seriál" a "Četl jsem knihy"
    B+) Něco mezi. Aby bylo ikonek málo jako v případě B, ale odlišilo se, kdo četl Tanec a kdo né. + seriál, takže 3 ikony. I když teď už je 5 měsíců po vydání Tance v CZ. Ale až budou Vichry, a bude zase rok jen v EN, nastane stejná situace.
    Mno a pak jsou tu i další díla ze světa Ledu a Ohně. Jako třeba ten potulný rytíř nebo jak se to jmenuje. Já jsem to teda nečetl, ale dosud jsem snad ani nenarazil na vlákno, kde by se o tom někdo bavil. Buďto to skoro nikdo nečetl, nebo ani není o čem diskutovat.
  • upraveno 15. října 2012
    Zatim bych ty ikonky na knihy asi nedělal. Ještě si nejsem úplně jist, jestli to pujde (nejsme moc PHP fan) i když porážku si připouštím těžce :). Nicméně bych šel do varianty A. S tím, že rozšíření pro další knihy nebude problém. Možná bych se vykašlal na seriál, ale zase i to má dobrou informační hodnotu, takže nevím.
    A teď zbytečné technické detaily -- do databáze se bude ukládat normálně integer (celé číslo), to číslo bude v binární soustavě reprezentovat, které knihy uživatel četl. Např. číslo 82 = 01010 010, což znamená, že uživatel četl střet králů, hostinu pro vrány a viděl druhou serii. 248 = 11111 000, uživatel četl všech pět knih, ale neviděl seriál atd.
  • upraveno 15. října 2012
    Dal bych A. Seriál bych taky klidně vynechal.

    sarven:
    zabudni nan, to bola rýchla úvaha bez kontextu. vytvoriť nejaké klany alebo čo. nie je to vôbec potrebné
  • upraveno 18. října 2012
    Tak můžete si zkusit nastavit na http://if.ischiam.cz/forum/profile/edit/ knihy, které jste četli. Upozorňuju, že to trošku blbne -- nemyslím si, že je to chyba pluginu... no spíš doufám, ale asi chyba vanilly (fakt mě nenapadá, čím jiným by to mohlo být). Pokud však po každé změně nastavení reloadnu stránku, tak to funguje úplně správně -- občas se stane, že budete mít zachacknuté něco jiného než je uložené v databázi (stejného problému jsem si všiml i u checkboxu "Zobrazit email ostatním uživatelům?"). Doufám, že na čisté instalaci to problém dělat nebude.
  • upraveno 19. října 2012
    Tak už by měl plugin LatestCommented ukazovat počet nepřečtených :)
  • skvělý! tak to pojdme otestovat :-)
  • No já už jsem to testoval na svém testovacím účtu :)
  • sakra, zase jsem se nepodíval, než jsem sem vlez :-)

    Jinak právě ted a asi celý dnešek si budu hrát se styly, dost to překopávám, tak abych ti něco nepřepsal...
  • Tak teď se můžeš podívat :)

    No do stylů jsem přidal jenom třídu .UserHasRead, protože se mi nelíbilo defaultní padding. Jinak jsem tam nic nedělal.
  • viděl jsem, jsi skvělej! tohle já bych nedal :-)

    vím, že ted už budu nenasytnej, ale přece jen se zeptam - embedovat pak tenhle boxík do tý webový části, to asi dost dobře nejde, co? tam bude problém s identifikací uživatele, což? Spíš mě to zajímá, rozhodne nechci, abys se do toho hned pouštěl.
  • upraveno 19. října 2012
    Jasně že bys to dal :), nejhorší je vyznat se v API toho Garden frameworku ke kterému je úplně debilní dokumentace (pak už je to jenom bastlení kodu).

    No to asi bohužel nepujde, přesně jak píšeš by byl problém s identifikací uživatele.
  • ne že bych nějak hysterčil jako ostatní, ale možná by řešením bylo: http://vanillaforums.org/addon/firstlastnames-plugin kdyžtak zítra otestuju tady. Ale jen pokud by to bylo bez problému, jinak bych to nehrotil.
  • Jo vidíš, mám na tom foru hned zapnout přihlášení přes FB, TW, G+? A asi taky emotikony?
  • Jop, to bych zapnul, at je registrace co nejotevrenejsi, kdyz nejdou anonymove. Emotikony jo, tohle po me vsici chteli :-)
  • Jupí, smajlíci :-)
  • Tak já je tu zapnu, ať víme jak vypadají :)

Přidat komentář

bolditalicunderlinestrikecodeimageurlquotespoiler