Čistá instalace

«13

Komentáře

  • předpokládám, že si mám tedy na icefire zkusit vygenreovat heslo, že? A ty mi pak jen přihodíš roli admina.
  • No přístup by jsi tam měl mít. Já jsem vzal tvůj hash hesla z tadyma a přiřadil ho k tvému účtu. Roli admina máš taky, toto řeším už v tom skriptu.
  • ok, fachá
  • Co s kategoriema jako erb, Galerie, Proroctví, Rodokmeny, tapety, prostě ty, které jsou prázdné? Asi to bude chtít je minimálně skrýt ne?
  • Tak jsem tam dal několik pluginů, které by měli fungovat v pořádku. Přidal jsem tam i toto téma i když si uvědomuju, že je pěkně blbý to dvakrát upravovat tady i tam. Nicméně si myslím, pro stylování je lepší mít forum plné dat, aby bylo vidět všechno (například subkategorie tu nemáme).
  • upraveno 19. září 2012
    Myslim, že stejně proběhne nějaká rekategorizace - to asi nemá smysl řešit ted, ale až po finální migraci.

    Styl je fajn, žes tam dal. Mimochodem, přijde to jen mě, že se to občas zadrhává při skrolování? že by tím stylem?

    Koukám že ani aktualizace nespravila to uživatelské menu.
  • Nejsi jediný, komu to připadá, toto přesně dělá převážně google chrome, občas má problémy s vykreslováním obrázků. S největší pravděpodobností je to způsobeno tím pozadím -- můžeš zkusit vypnout a pozorovat jeslti se něco změnilo. Řešení zatím asi ani neexistuje (už jsem zkoušel googlit), tohle si musí vyřešit sám google, jenomže co vím, tak se o tom ví od verze 15 (možná dýl).
  • ok, mrknu na to

    ted razim pryč, budu k večeru
  • upraveno 19. září 2012
    Tak jsem našel bug report ohledně toho sekání na code.google.com: http://code.google.com/p/chromium/issues/detail?id=108563 už by s tím fakt mohli něco udělat. Nejlépe lze ten bug demonstrovat na této stránce s velkýma obrázkama: http://www.acoustics.org/press/162nd/Andrade_2aAB1.html zkus zascrollovat :)
  • Ted mě napadlo, že na současnym IF budou mraky spam-komentářů, který nejsou schválený ani smazaný. V administraci se to maže blbě, ale přenášet je taky zrovna nemusíme, tak by na to možná mohl skript myslet...? Akorát nevim jak je to přesně v db, mrknu později.
  • upraveno 3. října 2012
    Aha oni jsou tam ještě nesmazané spam-komentáře? Tak to mi kdyžtak napiš, jak jsou takové komentáře identifikované :)

    Jinak mě napadlo, že v tom skriptu by se dali pořešit i další věci jako například smazat spoilery z komentářů v některých diskuzích (samozřejmě ne všech, např. určitě nemazat z TV seriály a seriálové diskuze), hlavně těch, kde se řešil tanec s draky a bude to tam teď jen zavázet. Je to spíš příklad, co ve skriptu můžu klidně pořešit -- takže pokud je něco, co by bylo dobré ještě eliminovat, tak to sem napiš :)
  • hmmm, no tak to nevim, já bych se s odmazáváním spoiler tagů teda asi nepáral - asi to pude těžko rozlišit tanec a seriál... no zapřemýšlím.

    spam komentáře budou mít pravděpodobně v nějakém status atributu 0 jako nezveřejněno. Anebo to bude mít co do činění s tabulkami Mollom - to je název toho pluginu. Ted už se mi v db hrabat nechce, tak někdy jindy přesněji :-)
  • upraveno 3. října 2012
    pokud jde o spoiler tagy, tak to lze identifikovat podle kategorie, třeba v kateogriích a subkategoriích Píseň ledu a ohně, Postavy a bytosti, Spekulace, teorie a úvahy lze odstranit spoiler tagy, na implementaci to imho nejsou žádné složitosti (max 10 řádků). Ve srovnání s exportem pm zpráv je to easy-peasy :)

    Status 0 v tabulkách node a comment mám pořešený (takové diskuze/komentáře v skriptu prostě nepřenáším), takže otázkou je, jeslti je možné ty nesmazané spam-komentáře nějak identifikovat, podle čeho? Pokud komentář projde spam filtrem, tak je považován za normální (anonymní) komentář nebo ne (pokud ho ovšem nesmažeš, pak se mu nastaví status 0)?
  • tak pokud to nepřenášíš tak je to pořešené. Prakticky nic tím filtrem podle mě neprošlo a pokud jo, tak fakt minimum, který nechci řešit.
  • upraveno 4. října 2012
    Jj však to už jsem s tebou myslím řešil, že se mi tam přenášely i smazané komentáře, btw teď poslední dobou na icefire nějak prochází spam, schválně jsem jim zkusil nastavit v databázi status 0...
  • jako na ostrym icefire?
  • upraveno 4. října 2012
    Jo, vím, že je to docela odvážná věc takhle drbat přímo do databáze, ale chtěl jsem si být jist co ten status dělá (určitě bych to nikdy nedělal v případě, že bychom zachvilku nedělali migraci databáze). Myslím, že integritu databáze jsem nijak neporušil a mělo by to teď vypadat jako reálný smazání.
    edit: a teď si říkám, že jsem si to mohl vygooglit... :)
  • dej mi kdyžtak id nebo trvalý odkaz spamu, co ti prošel. Mně to hlásí head poslední dva dny, ale já to v administraci vidim jako že to neprošlo. Starý IF se asi hroutí :-)
  • upraveno 4. října 2012
    Trvalý odkaz by byl asi něco jako http://www.icefire.cz/comment/96944#comment-96944. Všechny cid těch spam-komentářů jsou: 96944, 96943, 96942, 96941, 96940, 96939, 96938, 96937. V databázi si je můžeš zobrazit například podle ip adresy:
    SELECT * FROM `comment` WHERE `hostname`='220.163.44.188'
  • a když se přihlásíš, tak ten komentář vidíš? Vždyt není schválen - v tom je právě ta ochrana, že spam je jako neschválený koment a já ho musím bud smazat nebo schválit. Já žil v domnění neschválený komenty bežní uživatelé nevidí - tak ted jsem těžce zmatenej, když my to hlásíš ty i head.
  • upraveno 4. října 2012
    No ano, když jsem se tam ráno podíval viděl jsem samý spam, tak jsem si řekl, že vyzkouším ten příznak status nastavit na 0, a to ten komentář smazalo (respektive skrylo).
    No v tom případě to imho funguje takto -- každý komentář od nepřihlášeného uživatele musí být schválen tebou, pokud je neschválený čeká na schválení nebo smazání ale i ve stavu neschválení je viditelný. Komentář se "smaže", jen pokud ho ty sám takto označíš v administraci (neklikneš na schválit nebo co tam máš, ale smazat). Mně to přijde logický, vždyť pokud by chtěl nějaký anonym komentovat a ty by jsi byl zrovna na dovolené, jeho komentář by se zobrazil až o týden pozdějc...
  • nene, to s anonymy nemá nic společného, ti projdou automaticky a jsou schváleni. Jen nad tim celý stojí spam ochrana, která zkoumá konkrétní obsah a až ten přehazuje do stavu neschváleno - spíš to tedy vypadá, že tam mám bug, který umožnuje že všichni vidí i neschválené komentáře...
  • Já ty spamy na icefire.cz také vidím. Naskáčou tam nějaké vždycky v noci. Do jednoho topiku, a kolem 10 stejných hned za sebou. Začalo to asi před dvěma dny. Předtím se nic takového nedělo.
  • Aha, tak to asi bude nějaký bug no. Což, přinejhorším nové forum -> problem solved :)
  • divný, že to vidíte až ted. Spamy přibývaj každý den pár desítek, ted jich tam je asi 1300.

    jj, už jsem skoro zase zapomněl, na co že tak zásadního to vlastně čekáme. Co děláš příští víkend? Ten bych já měl mít relativně volný :-)
  • Jo, to mám volný, respektive když to budu vědět tak týden dopředu, tak si ani nic plánovat nebudu :)
  • Mi došlo že tam jsou volby, to asi budu muset trochu pracovat :-/

    Ale snad to nebude tak horký :-)
  • Tak přátelé, slíbil jsem že v říjnu to pustíme ven a ono se to nepříjemně blíží :-) Asi to není dokonalý stav, ale to nebude nikdy, takže tenhle týden bych to pustil ven. Bude to stylové, protože jestli si dobře pamatuju, tak první IF forum jsem spouštěl 28. října 2006.

    Ve středu musím s diplomkou za vedoucím, jinak budu vcelku doma a pracovat na diplomce (čti dělat na webu :-). @paulcz jak na tom budeš s časem? jde mi o to na jaký den předběžně směrovat big bang - asi to teda bude muset být pracovní den, já bych volil asi čtvrtek, aby stihli převést doménu. Anebo prostě vyhlásím určitý čas, dokdy budou migrovaná data.

    Co je ještě třeba?
    - sepsat nějaký malý návod fungování (anonymové, logování, nová hesla/nicky atd.) - udělám topic, v kterém ocením návrhy, abych na něco nezapomněl
    - objednám hosting u BB - vyřeším doménu (váhám jestli převádět nebo směrovat z C4)
    - na tenhle hosting bychom pak udělali čisté instalace
    - projít úkolník Trello, jestli jsme na něco nezapomněli (ideálně prolítnu i zdejší diskuze :-)
    -další?
  • 6 let? Celkem služná doba :)

    Čtvrtek by to mohl být, ale jedině od 15:00, protože pravděpodobně pujdu ráno na meeting ohledně BP (není to jisté, protože důležitá osoba má zrovna tento týden dovolenou). Potom mám ještě cviko, které nesmím vynechat, takže leda od těch 15:00. V pátek pojedu pravděpobně domů, takže v pátek by to mohlo být opět leda od 15:00 (cesta trvá 4 hodiny). Preferoval bych však čtvrtek, protože doma mám hodně pomalý internet. Vlastně bych nakonec asi jel domů o týden později, pokud by se migrace dělala v pátek nebo o víkendu.

    Já bych rozhodně vyhlásil čas, od kdy budou migrovat data -- je to rychlovka, maximálně 30 minut (postahovat csv, pustit script, uploadnout). Přijde mi to lepší, ale je to asi celkem jedno, 30 minut komentářů nikoho nezabije -- jak chceš ty.

    O nových funkcích/návodu fungování ještě popřemýšlím, asi bych tam zmínil i možnost zmiňování (to se bude vztahovat asi k novým nickům jako motivace). Jinak by asi bylo dobré založit diskuzi kde můžou uživatelé reportnou bug, hlavně co se týká překladu (klidně založím). Dalo by se řešit i v poznámkách k webu, ale přijde mi vhodnější založit novou diskuzi.

    V Trellu jsem se snažil zapsat všechno, ale určitě jsem něco vynechal (například tady v diskuzích jsem psal komentář jak dočasně opravit ty notifikace/inbox/bookmarky), takže určitě projít.

    btw někdy časem (až vyjde rc nebo stable release vanilly) bude ještě třeba update ne? Předpokládám, že tento testovací prostor tedy zanecháš...
  • No hele stejně to nenačasuju přesně s tím přesunem domény. Takže prostě s předstihem napíšu na web, že tam je ta lajna (to napíšu teda už v úterý is nějakým tím info). A asi teda ve středu bych i požádal o přesun domény (trvá cca 15 hodin).

    Update určo bude, akorát vzhledem ke všem úpravám (web i forum) to bude muset být dost řízený a testovaný předem. Takže testovací prostor tady na ischiam určitě zůstane - at už tohle if nebo icefire.

Přidat komentář

bolditalicunderlinestrikecodeimageurlquotespoiler