Migrace dat

upraveno 20. října 2012 v Všeobecná diskuze
Tato diskuze byla vytvořena spojením komentářů z Styluji, styluješ, stylujeme....
2

Komentáře

  • To jo, ale problém je, že já to mám ve formátu, který phpmyadmin nedokáže importovat. On umožňuje nějaký specifický csv, ale ten můj formát je trošku jiný. Zpětně si říkám, že jsem to měl formátovat rovnou do SQL. Nicméně řešením by taky bylo to importovat na lokále, vyexportovat v SQL a pak importovat na server, jen je to zbytečně složitý. Ale myslím, že to nastavení v .htaccess pomůže.
  • já myslim, že to v htaccess nezměníš, jeslti maj někde limit tak je to na jejich straně.

    Udělal bych import na lokále a pak to přelil přes tu administraci.

    Jinak tenhle týden budu od středy mimo, takže by to vypuklo nejdřív příští týden.
  • upraveno 10. září 2012
    Tak super, měl jsem to nejdřív vyzkoušet, na locale jsem to měl defaultně nastavený na 2MB, ale tady je to očividně o dost víc, protože se mi zrovna povedlo uploadnout 15MB soubor a nic jsem neměnil, teda zkusil jsem to, ale není třeba.
    S htaccess jsi měl pravdu, když jsem se pokusil to změnit, dostal jesm tuto pěknou hlášku :) http://hosting.blueboard.cz/homepage/hostingy500
    Jinak tenhle týden budu od středy mimo, takže by to vypuklo nejdřív příští týden.
    Jop, uvidíme, export databáze bude připravený během víkendu. Otázku ještě je, jak moc bude stabilní Vanilla 2.1, bylo by dobrý, kdyby byl opravený aspoň ten bug s komentáři v aktivitách, jinak tam můžem komentování úplně zakázat.
  • Ja bych ty aktivity stejne asi schoval/zrusil. Prijde mi to jako docela bordel. Respk at to klidne existuje, ale komentare tam mi nesedej, vzdycky na ne prijdu az x dni potom, kdyz tam zrovna vlezu.
  • upraveno 10. září 2012
    alek napsal(a):

    Ja bych ty aktivity stejne asi schoval/zrusil. Prijde mi to jako docela bordel. Respk at to klidne existuje, ale komentare tam mi nesedej, vzdycky na ne prijdu az x dni potom, kdyz tam zrovna vlezu.

    Jo viděl bych to stejně. Horší je toto: když uložíš koncept, a pak chceš editnout něčí komentář, vloží se to do něj ten tvůj koncept. Nevím, jeslti se to děje vždy, ale například teď se mi to stalo.
    Jinak si myslím, že nakonec bude jedodušší napsat regularní výraz, který přepíše např [quote=nick] na blockquote class="Quote" rel="nick", to už mám vlastně hotové, jen nevím, jestli nebude třeba přepsat ještě další "tagy". Co jsem se díval na icefire, tak většina tlačítek vkládá normální html, kromě toho quote. Jinak další věc je, že se exportují i smazané komentře, protože v tabulkách comment a field_data_comment_body jsou, včera už jsem nemohl přijít na to, v které tabulce se tento údaj úkládá (že je komentář smazaný), tak jestli víš, tak napiš :)
  • hmm, to quote to jsou pozůstatky z webu, kdy jsme byli na www.d20.cz, tam se to snad používalo. Někdy to tam bude ve formě s nickem, někdy asi bez.
  • upraveno 10. září 2012
    jasný no, to je prostě staus - published/nonpublished
  • upraveno 10. září 2012
    A už jsem na to asi přišel, jak je tabulka comment, tak pokud je status = 0, tak je to spam, když si nechám vypsat příspěvky jen se status 0, tak jsou to samé bláboly (anglický, rusky atd.). Asi to nejsou smazaný komentáře, ale prostě spam.

    edit: jo potvrzeno, bylo to ono.
  • připomenul jsi mi, že mě trochu zaskočilo pořadí zdejších příspěvků. Měl jsem dojem, že jsem ten svůj poslední psal v reakci na ten tvůj, který je ted ale pode mnou. Že by to bylo tou editací a změnil se čas?
  • upraveno 12. září 2012
    Jo, to se asi projevil jeden z bugů, kdy se ti přepsal nějaký komentář, původně jsi tam měl co vím něco jiného. Takže si nemyslím, že editací se změnil čas, jen se místo přidání nového komentáře přepsal tvůj předchozí, už se mi to stalo taky.

    Jinak tu nejsou povoleny tagy th a td, což nechápu proč, když tag table a tr tu povelený je, na icefire jsi občas tabulky v diskuzích vytvářel, tak mě štve, že jsou ty diskuze úplně rozdrbaný (no abych nepřeháněl, blbě se čtou). Asi se podívám, kde se dají povolit některé html tagy.
  • tabulky v komentářích fakt nepotřebuju :-)

    jinak já myslel editaci toho tvýho komentáře, já svůj needitoval, je mi právě divný, že tvj na který jsem snad reagoval, je pod tim mym.
  • upraveno 12. září 2012
    No já když svůj komentář editoval, tak byl poslední -- žádný nový komentář tu nebyl. Nevím prostě se tu občas některé věci chovají podivně. Rozhodně si pomatuju situaci, kdy jsem napsal komentář a místo toho se jeden z komentářů přepsal...

    Tabulky v komentářích taky nepotřebuju, jenomže jak jsem psal, tak ty jsi v některých diskuzích (v úvodním postu) na icefire tabulky používal, ta tabulková část se pak blbě čte.
    edit: ale jak se dívám, tak těch diskuzí moc není (našel jsem jednu v mapách :D, nevím proč se mi zdá, že jich bylo víc -- například výpis hodnotících komentářů od uživatelů k povídkám), takže se to případně ručně editne. No nic, asi bych měl přestat řešit voloviny :D
  • upraveno 13. září 2012
    Success
    Skript je připravený, doufám, že v něm nebudu muset nic upravovat, protože za dva dny už se v něm nikdo nevyzná, ani já :D
  • To je fakt detail, stary komentare stejne nikdo necte :-)

    Ok, zitra se vracim, tak budu aktivnejsi.
  • sakra, mě nenapadlo, jsem moh web na chvíli uzavřít jako maintenance... no kdyžtak řekni.
  • upraveno 24. října 2012
    Mně to taky nedošlo včas (a řekl jsem si, že když to nevyjde tak co? zkusil bych to znova někdy ve večerních hodinách), až když jsem si vzpomněl na takový problém, co jsem s tím jednou měl. Ale proběhlo to v pohodě. Divil jsem se, že v tu chvíli zrovna nikdo nepřispíval :D.
  • Mám pocti, že mi chybí v soukromých zprávách minimálně jedna (nejaktuaálnější z minulého týdne)...
  • Je dost možné, že je pomíchané pořadí (to se mi ani zaboha nepovedlo vyřešit, přitom je datum vložení konverzace správné), takže si projdi všechny "konverzace", jestli tam opravdu není. Pokud ne, tak mi napiš nějaké klíčové slova (3-5 slov), podle kterých tu konverzaci můžu vyhledat v těch exportovaných csv.
  • Hele asi neni.

    Tak třeba:
    Bude začleněna i stará galerie obrázků? http://icefire.tym.cz/galerie/
    Velmi bych se za to přimlouval.
    Nebo ještě jedna diskuze:
    jo, pmky budou převedeny
    jsou to dvě moje poslední, starší jsou zdá se přenesy - ale já jich mam tolik, že těžko říct.
  • Jo, už jse našel i id te konverzace. Opravdu tam není, jsou tam sice konkrétní zprávy, ale chybí tam konverzace. No později se podívám na ten script, proč tu konverzaci vynechal (a asi pár dalších), pak ho akorát znovu spustím a naimportuju data.
  • Píše mi head, že mu chybí topic Co posloucháš??? Taky jsem ho nenašel, ale glogl ho indexoval, takže existoval.
  • upraveno 27. října 2012
    No co se dívám tak tam opravdu chybí, vyexportovaný je, tak nevím proč ho script vynechal (měl by vynechávat jen smazané diskuze). No nechám si vypsat všechny diskuze, které script vynechal a ty důležité asi normálně insertnu do databáze (komentáře tam očividně jsou, takže by se měli hned přiřadit).
  • Tak jsem přišel na to, proč některé diskuze chybí -- protože v field_data_body nejsou (takové diskuze opět přeskakuju), úplně tam chybí a vůbec nevím proč, je jich celkově kolem 20 (Id, název diskuze):
    51112 Hra o trůny - upoutávky
    51111 Hra o trůny - fotografie
    51120 Zákulisí Hry o trůny
    51134 Oficiální plakát Hry o trůny 2
    51144 Představení rodů Hry o trůny
    51153 Kniha organizací
    51160 Píseň ledu a ohně
    51171 Fotografie z natáčení
    51180 Přál bych si, aby se regionální mistrovství republiky (regional) v Brně konalo spíše?
    51219 Natáčení 2. řady Game of Thrones
    51228 Co posloucháš???
    51266 Dárek od HBO
    51276 Fan tapety na plochu
    51277 Fan tapety na plochu /Elanne/
    51278 Hra o trůny 2 - upoutávky
    51281 Hra o trůny 2 - fotografie
    51285 Profily postav Hry o trůny 2
    51296 Kdyby Hru o trůny točili Češi
    Co s tím? Kde vezmu body těch diskuzí?
  • To vypadá na diskuze vesměs navázané na články. Ale je to divný, taková všehochut, nevidím nějaký společný znak. Mrknu do db...
  • No téměř všecny jsou typu "media_gallery", ale ne všechny :D
    51112 media_gallery Hra o trůny - upoutávky
    51111 media_gallery Hra o trůny - fotografie
    51120 media_gallery Zákulisí Hry o trůny
    51134 media_gallery Oficiální plakát Hry o trůny 2
    51144 media_gallery Představení rodů Hry o trůny
    51153 story Kniha organizací
    51160 story Píseň ledu a ohně
    51171 media_gallery Fotografie z natáčení
    51180 poll Přál bych si, aby se regionální mistrovství republiky (regional) v Brně konalo spíše?
    51219 media_gallery Natáčení 2. řady Game of Thrones
    51228 forum Co posloucháš???
    51266 media_gallery Dárek od HBO
    51276 media_gallery Fan tapety na plochu
    51277 media_gallery Fan tapety na plochu /Elanne/
    51278 media_gallery Hra o trůny 2 - upoutávky
    51281 media_gallery Hra o trůny 2 - fotografie
    51285 media_gallery Profily postav Hry o trůny 2
    51296 media_gallery Kdyby Hru o trůny točili Češi
  • No, tak část jsem asi odhalil. Jde o to, že jsem tam měl v drupalu modul na tzv. media galllery... aa, právě jsi to taky našel :-)
  • upraveno 27. října 2012
    Zbývá tedy dohledat:

    51160 Píseň ledu a ohně
    51180 Přál bych si, aby se regionální mistrovství republiky (regional) v Brně konalo spíše?
    51228 Co posloucháš???
  • Nejsou to prostě topicy, které body neměly? Zkusím někam nainstalvoat a přemigrovat starý web a mrknu.

Přidat komentář

bolditalicunderlinestrikecodeimageurlquotespoiler